Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin en modern yağ fabrikalarından birisi olan Bizce Yağ Üretim Tesisleri’nde inceleme yaptı.
Kadooğlu Holding Onursal Başkanı Cemal Kadooğlu ve Bizce Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu’ndan üretim ve pazarlamayla ilgili bilgiler alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cemal Kadooğlu’nu kutlayarak ekonomiye sağladığı katma değerlerden dolayı teşekkür etti.
Bizce Yağ tesislerinde detaylı incelemeler yapan ve tesisi çok beğendiğini ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’deki üreticilerin katma değeri yüksek ürünlere yönelmeleri yanında AR-GE ve İnovasyona önem vermeleri ve gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında markalaşma yönünde çaba sarf etmeleri gerektiğini söyledi. Bizce Yağ’ın bu anlamda önemli adımlar attığını fark ettiğini de sözlerine ekleyen Bakan Şimşek, Tim tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin 1000 ihracat şampiyonu arasında Kadooğlu’nun da yer almasının önemli olduğunu vurgulayarak, Celal Kadooğlu’nu kutladı.
Türkiye’deki iç piyasa payını yüzde 25’lik seviyeye çıkarmak için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ve ulusal düzeyde bayi ağını oluşturduklarını ifade eden Bizce Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, “Önümüzdeki süreçte Bizce Yağ Türkiye’nin dünyada ki yüzü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bizce Yağ Tesisleri son model teknolojinin kullanıldığı ve el değmeden hijyenik bir ortamda üretim esasıyla günlük 600 ton, aylık 18 bin tonluk yağ üretimiyle Türkiye’nin en önemli üretim tesislerinden birisidir. Bizce Yağ yurt dışı pazar payını arttırmak ve hedef ülkelerdeki satış oranını yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bizce Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu hedef ülke sayısının arttırılması yönündeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, “Türkiye’de iç pazar payımızın yüzde 15’lerden 25’lere çıkarılması için çalışıyoruz. Yurt içi bayi ağımızı geliştirdik. Hanımların yemeklerde Bizce Yağ tercihi hızla artarken 2014 yılı içerisinde 38 ülkeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ihracatımızın 2015 yılında 50 ülkeye çıkarılması için çalışıyoruz. Ortadoğu ülkelerindeki tüketim oranımız bir hayli yüksek. Hedef ülkeler arasında AB ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri yer almaktadır. Bizce Yağ modern tesislerinde ay çiçek yağı, mısır yağı ve margarin üretimi gerçekleştirmekte olup günlük üretim kapasitemiz 600 ton, aylık üretim kapasitemiz ise 18 bin tondur. 2015 yılında gerek yurt içi pazar payımızı, gerekse yurt dışı pazar payımızı arttırmaya devam edeceğiz” dedi.
Bizce Yağ tesislerinde incelemelerini tamamlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek fabrika bünyesinde çalışan işçilerle de sohbet ederek sorunlarını dinledi. Güçlü ve büyük bir Türkiye için istikranın şart olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işçilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Bakan Şimşek Gaziantep’in sadece Türkiye için değil Ortadoğu ülkeleri içinde önemli bir üs niteliği taşıdığını ve Gaziantep’in üreten bir kent olma özelliğiyle dikkat çektiğinin de altını çizdi.