Uluslar Arası Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Ermenilerin 1915’te yaşanan olayları anma günü olarak seçtiği 24 Nisan’a dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.
Türk-İslam coğrafyasında yaşayan tüm insanların sırf İslam dinini seçtikleri için katledildiğine dikkat çeken ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, “Sadece Türkler değil, Azeri, Arap, Kürt, Fars, Çerkez, Türkmen ve Kazak demeden insanlar sırf İslam dinini seçtikleri için katlediyorlar. Şöyle dönüp geçmişe baktığımızda haçlıların çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden insanları nasıl kılıçtan geçirdiğini bu halk unutmadı. Irak’ta, Suriye’de, Lübnan’da, Beyrut’ta, Çeçenistan’da, Azerbaycan’da, Anadolu’da, Bosna’da, Kıbrıs’ta ve en son Hocalı’da kiliseleri silahlarla doldurup sonra zamanı geldiğinde insanları öldürten bu eli kanlı papazlar değil mi?” dedi.
Açıklamalarında Papa’ya teşekkürlerini de ileten Ermiş, “Papa’ya teşekkür ediyoruz. Bizleri uyandırmak için bir yeşil ışık yaktı. ASİMDER olarak bunları belgeleriyle ispatlayabiliriz. Soykırımı onlar mı yapmış, biz mi yapmışız. Bunlar devlet arşivlerinde mevcuttur” şeklinde konuştu.