HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Aşağı Bağlar Mahallesi sakinleri toplu taşıma araçlarından faydalanmak istediklerini ve ilgili kurumların desteğini istediler.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Çukurca ilçesinin değişik köylerinden göç eden ailelerin çoğunlukta bulunduğu 750 hanelik ve 5 bin nüfuslu Bağlar Mahallesi sakinleri bütün mahallelerde var olan topu taşıma araçlarından faydalanmak istediklerini belirttiler. Şehrin birçok mahallesinde toplu taşıma araçlarının bulunduğunu, sadece mahallelerinde olmadığını ifade eden Aşağı Bağlar Mahallesi sakinleri, ilgili kurum yetkililerine seslenerek ulaşım sıkıntısının giderilmesini istediler. Mahalle sakinleri, “Bizler bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köylerimizden göç ederek şehre yerleştik. Kendi imkanlarımızla derme çatma evler yaparak yaşam mücadelesi veriyoruz. Bütün mahallelerde toplu taşıma aracı bulunmaktadır. Bizim mahalle ise böyle bir hizmetten yoksundur. Birçok mahalle sakini toplu taşıma araçlarına 1 TL öderken bizler ise ticari taksi ücreti olarak 8 TL ödüyoruz. Neden bütün mahalleler de toplu taşıma aracı varda bizim mahallede yok. Belediye ve ilgili kurumların bize yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan ise, Hakkari il merkezinde Tekser ve Biçer Mahallesi’nde 8, Merzan ve Yeni Mahalle’de ise 8 olmak üzere 16 toplu taşıma aracının faaliyet gösterdiğini belirtti. Arslan, “Birçok mahallede toplu taşıma araçları bulunuyor. Ancak Aşağı Bağlar ve Kıran Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız maalesef bu hizmetten faydalanamıyor. Belediye Başkanlığı bu her iki mahalle için minibüsler ve otobüsler için iki defa ihaleye açtı. Ancak ihaleye giren kimse olmadı. Gerçekten bu her iki mahallenin toplu taşımla araçlarına ihtiyacı bulunmaktadır. Yinede bu mahalleler için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, Aşağı Bağlar Mahallesi’nin içinde bulunduğu sıkıntıyı gidermek için ellerinde geleni yapacaklarını belirttiler.