Küresel sağlık hizmetleri şirketi Cigna Corporation, bugün sigorta şirketi Zurich Insurance Middle East’i satın aldığını açıkladı.

Küresel sağlık hizmetleri şirketi Cigna Corporation, bugün sigorta şirketi Zurich Insurance Middle East’in satın alındığını açıkladı. Haziran ayında tamamlanan satın alma süreci ile Cigna; BAE, Lübnan, Kuveyt ve Umman’da faaliyet göstererek mevcut kapasitesini bölge çapında bütünleştirecek. Mevzuata uygun olarak yeni satın alınan şirketin adı ’Zurich Insurance Middle East, a Cigna-owned company’ olurken; şirket, tüm işlemler tamamlandıktan sonra Cigna markasıyla uyumlu bir adlandırmaya sahip olacak.

Şirketin Tayvan operasyonlarının eski başkanı Arthur Cozad, Cigna tarafından Orta Doğu pazarlarının başkanı olarak görevlendirildiği bildirilirken, GCC’deki kurumlarına yönetim desteği ve özel hizmetler sağlamak amacıyla bölge merkezi olarak faaliyet göstermek üzere Dubai International Financial Centre’da da (DIFC) ofis açtığı kaydedildi.

Cigna Uluslararası Pazarlar Başkanı Jason Sadler, satın almayla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Cigna, yerli ortaklarımız sayesinde 15 yılı aşkın süredir Orta Doğu’da güçlü bir varlık gösterdi. Bugün bölgedeki yolculuğumuzun ve üstlendiğimiz sorumluluğun yeni bir aşamasındayız. Cigna, global uzmanlığı ile birlikte sağladığı ürünleri, geniş kapsamlı özel sağlık bakım seçenekleri ve kaliteli yaşam programları ile bölgedeki müşterilerinin sağlığını, yaşam kalitesini ve güvenlik hissini geliştirmeyi amaçlamaktadır".

Cigna MENA Bölgesi, Global Uluslararası Özel Medikal Sigortası (GIPMI) ve Global Yönetim birimi CEO’su Howard Gough ise şu ifadeleri dile getirdi: "GCC bölgesinin sağlık sektöründe kaliteli sağlık bakımının öneminin önceliklendirildiği, düzenleyici reform ve ulusal gündemlerle tanımlanan dinamik bir değişim yaşıyoruz. Cigna’nın sağlık bakım ürünleri ve önleyici sağlık çözümleri şirketlerin, yerli ve global mobil bireylerin hayati önemdeki ihtiyacını karşılamaktadır".