MHP Malatya Milletvekili aday adayı Avukat Arif Yıldız, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesi ile ilgili zanlıların derhal bulunmasını ve adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.
Üniversite yerleşkelerinde eli kanlı teröristlerin Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu hayatının baharında katlettiğini belirten Yıldız, “Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK’lı caniler tarafından bıçaklanarak hunharca şehit edilmesi hepimizin yüreğini alev alev yakmıştır. Öfkemiz dağ gibidir. Durum çok ciddi, tehdit çok büyük, kederimiz tahammül edilemeyecek boyuttadır" dedi.
Sorumluların mutlaka mahşeri vicdan ve adalet önünde hesap vermesi gerektiğini belirten Yıldız, hem Milliyetçi Hareket’in hem de davaya gönül verenlerin Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacaklarını kaydetti. Ülkücü hareketin vakarından, sabrından ve asaletten asla taviz vermeyeceğini belirten Yıldız, projeli kanlı oyunlara da asla izin vermeyeceklerini söyledi. Kayıplarının ne kadar ağır, hüzünlerinin ne kadar fazla, feryatlarının ne kadar haklı olsa da soğukkanlılığı koruyacaklarını belirten Yıldız, hiç kimseye de ülkücü hareketin sabrını test etmeye kalkışmaması gerektiği uyarısında bulundu. Şayet sözün bittiği noktaya gelinirse olacak olaylardan asla sorumlu olmayacaklarını vurgulayan Yıldız, konunun vatan, millet, bayrak olunca gözlerini daldan budaktan esirgemeyeceklerini belirtti. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Cenabı Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milliyetçi Ülkücü Hareket’e sabırlar dileyen Yıldız, günün birlik, beraberlik günü olduğunu sözlerine ekledi.