TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor 11 kişinin corona virüsü (Covid-19) test sonucunun pozitif çıktığını; durumları şüpheli olan 12 kişinin de, testlerinin tekrarlanması için hastaneye sevklerini sağlandığını resmen açıkladı.

BB Erzurumspor'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Erzurumspor'umuzda bugün yapılan 2. Covid-19 testi sonucu 4 futbolcumuz, 1 teknik heyet, 1 A takım personeli 5 kulüp çalışanının (11) test sonucu pozitif çıkmış, buna ilaveten durumu şüpheli olan 12 kişi testlerinin tekrarlanması için hastaneye sevkleri sağlanmıştır."

BB Erzurumspor'dan yapılan açıklamanın ardından Eskişehirspor geçmiş olsun mesajı yayımladı. BB Erzurumspor'un fikstürdeki ilk rakibi olan Eskişehirspor, "Fikstürdeki ilk rakibimiz olan BB Erzurumspor Kulübünde çıkan kovid 19 pozitif sonuçları üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Erzurumspor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sağlıklı günlere bir an önce hep birlikte dönmeyi temenni ederiz." ifadelerini kullandı.

Süper Lig ekibi Trabzonspor da BB Erzurumspor için sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunda ve şu ifadelere yer verdi: "Sevgili Erzurumspor camiası; Bazı futbolcu ve çalışanlarınızın COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Camianıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyoruz."