Hilal TV Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İnanç, Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.
Bir otelde düzenlenen kahvaltıda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen İnanç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuşmalarında Ankara’nın değil Van’ın milletvekili aday adayı olduğuna vurgu yapan İnanç, “Eğer nasip olur ve teveccühünüzle vekil kabul edilirsem, bir kardeşiniz olarak sıradan bir ‘Ankara vekili’ olmayacak, Van’ın çözüm aranacak her sorunu ile ilgileneceğim. AK Parti’nin, Kürt halkı olarak dışlanmışlığımızı, itilmişliğimizi fark ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin inkar politikalarına neşter vuran, ret politikalarını ortadan kaldıran bir irade ortaya koyduğu için aday adayı olmak istiyorum. Savaşın değil, barışın-çözümün dilini kullandığı için, dilini yenileyerek ‘kardeşlik ahdini tazelediği’ için AK Parti’de aktif siyaset yapmak istiyorum” dedi.
Açıklamalarında diğer tüm adayları rakip olarak görmediğini ifade eden İnanç, “Onların hepsi kardeşim ve arkadaşlarımdır. Kim kazanırsa kazansın yine de elimizden gelen tüm desteği sunacağız. Bizim için önemli olan Van’ın kazanmasıdır” şeklinde konuştu.