Muş’un Hasköy ilçesinde 16 engelli gencin hayallerini gerçekleştirmek amacıyla gelinsiz düğün düzenlendi.

Hasköy Özel İlk Çağdaş Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi idarecileri, engelli gençler için sembolik düğün düzenleyerek, onların hayallerini gerçekleştirdi. Düğün salonunda düzenlenen düğün töreninde halaylar çekilip, havai fişekler atılarak pasta kesildi. Birbirinden şık olan engelli damatlar renkli görüntüler oluşturdu.

Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, bu düğünün özel bir düğün olduğunu söyledi. İnsanların ömründeki en güzel günlerin düğün günleri olduğunu belirten Kaymakam Özkan, “Belki bizler, engelsiz bireyler bunu çok iyi bir şekilde yaşıyoruz ama bu güzel kardeşlerimiz, bu özel kardeşlerimiz de her düğün olduğunda sanki onları kendi düğünü gibi yaşıyorlardı. Bizde bu eksikliği gidermek için o kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için böyle bir tertip, organizasyon yaptık. Onların bu mutlu günlerinde beraber olmak için ilimizden gelen çok değerli misafirlerimize ve bizleri yalnız bırakmayan Hasköylülere teşekkür ediyorum” dedi.

“Herkes bir engelli adayı”

Herkesin birer engelli adayı olduğuna vurgu yapan Özkan, “Tabi engelli olmak için bir engelli olmayı düşünmeye gerek yok. Ama bugün bu düğünde biz o kardeşlerimizin ihtiyaçlarını inşallah o mutlu günlerini bu şekilde gidermiş bulunmaktayız. Onların belki gelin adayları olmayacak ama onlar şunun farkındalar; belki çoğumuz farkında değiliz ama onlar bu mutluluğun ne demek olduğunu en güzel şekilde yaşıyorlar. Davetiyelerini verdiler, düğün konvoyları yapıldı. Bugün de inşallah onların düğünlerini temsili olarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ise, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti. Bugün burada okul ailesinin katkılarıyla güzel bir organizasyon yapıldığını belirten Başkan Özen, “Bir nebze de olsa bu gençlerimizin, bu çocuklarımızın yüzlerinde bir gülücük, tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

Düğün törenine Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, engelli bireylerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.