Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla “Üretimde, Fikirde ve Girişimcilikte Fark Yaratan Kadınlar” başlığı ile “2015 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışması” düzenliyor.
Antalya ve ilçelerinde şirket kurmuş kadınlar ile evde üretim yapan kadın girişimcilerin iki ayrı kategoride değerlendirileceği yarışmada dereceye giren kadınlar para ödülünün yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı pazarlara açılma fırsatı da yakalayacağını belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, girişimci sayısının artması ve girişimcilerin teşvik edilmesinin kalkınmanın en önemli araçlarından biri olduğunu vurguladı. TOBB’un ülke kalkınmasına destek çalışmaları kapsamında çok önemli bir adım atarak Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurullarını kurduğunu dile getiren Başkan Davut Çetin, “Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi hedefliyorsak girişimcilerimize destek olmalı ve özellikle de kadın girişimcilerimizin sayısını artırmalıyız. Biz de ATSO olarak bu vizyonla Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ile birlikte kadın girişimcilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve onları cesaretlendirmek amacı ile ‘Üretimde Fikirde Girişimcilikte Fark Yaratan Kadınlar’ 2015 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışmasını düzenleme kararı almış bulunuyoruz. Antalya’da ağaç yapraklarına, taşlara Antalya’yı anlatan resimleri işleyen, kumaşlardan çok farklı tasarımlar ortaya çıkaran, ipek böceği kozasından takı tasarlayan kadınlarımız var. Bu gücü, üretimi, yaratıcılığı ekonomik değere çevirmeliyiz. 2012-2013-2014 yıllarında düzenlenen Kadın Girişimciler Yarışmaları ile sayısız başarı hikayesini gündeme taşıdık ve kadınlara cesaret aşılamaya çalıştık. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek yarışmaya, yine evde üretim yaparak ürünlerinin satışını gerçekleştiren ya da işyeri açarak, şirket kurarak ticari faaliyet yürüten, ailesine, topluma ve ülke ekonomisine fayda sağlayan, yenilikçi iş fikri ve kente değer kazandıracak, ‘kadın gözüyle’ kentsel tasarım proje fikri olan tüm kadın girişimcileri davet ediyoruz” dedi.
Ödüllerin bu yıl iki kategoride değerlendirileceğini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, ödüllerden ilkinin Antalya, Alanya, Manavgat ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odaları, Antalya ve Kumluca Ticaret Borsaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı gerçek ve tüzel kişilerden şirket ortağı olarak ya da işyeri açarak üretim ve ticaret yapan kadın girişimcilerin alacağını bildirdi. Çetin, iinci kategorideki ödülün ise evde üretim yapan kadın girişimcilere verileceğini açıkladı.
Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimcilerin, www.antalyakadingirisimciler.org internet sitesi üzerinden yarışmaya başvuru yapabilecekleri, katılımcıların ilgili form ile birlikte ürün ve faaliyetlerini, ilgili belge veya ürün örnekleri ile birlikte başvuru dosyası şeklinde Antalya, Alanya, Manavgat, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kumluca Ticaret Borsası’na 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ATSO’ya ya da ilçe oda ve borsalara teslim edilebileceğini belirten Çetin, başvuruların, Seçici Kurul tarafından değerlendirme formlarında belirtilen kriterler doğrultusunda değerlendirileceğini, her iki kategoride birincilere 2.000, ikincilere 1.500, üçüncülere 1.000 lira para ödülü, berat ve plaket verileceğini ifade etti. Çetin, her iki kategoride birer katılımcıya mansiyon ödülü verileceğini ve her iki kategoride ödül alan tüm yarışmacıların, uygun görülmesi halinde 6. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda yer alacaklarını da kaydetti.