Elazığ’da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, ’Yetim gülerse, dünya güler’ kermesi açıldı.
Elazığ’da Park23 Alışveriş Merkezi’nin önünde İHH Elazığ Şubesi tarafından yetim çocuklara yardım amacıyla kurulan ’Yetim gülerse, dünya güler’ kermesi açıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk, Elazığ İHH Yetim Birimi Başkanı Nevruz Bayer ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk, İHH’nın Yetim Birimi Başkanlığı sorumluluğunda açılan kermesin, tüm halkımız tarafından gezilmesi ,görülmesi ve yardım edilmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu belirtti. Gürtürk, "Hz. Muhammed (sav) buyuruyor ki, kim bir yetimin başını okşarsa onun başındaki tüyler kadar sevap yazılır. Eğer bu bilinçte olursak, gerçekten yetimi kollayıp, gözetmek ve sahip çıkmamız gerektiğini en üst seviyede düşünmüş oluruz. Dinimiz de yetime, öksüze, kimsesize, yolda kalmışa büyük önem veriyor. Eğer bu düşünceyle biz yetimlerimize sahip çıktığımız zaman, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımız, kaybetmeden daha güzel bir şekilde hem gönüllerine hem de ruhlarına maddi ve manevi olarak yardımda bulunmuş oluyoruz. Biz tüm halkımızı yetim öğrencilerimiz için organize edilmiş bu kermese davet ediyorum" dedi.
İHH Elazığ Şubesi Yetim Birimi Başkanı Nevruz Bayer ise, "İHH dünyada 52 ülkede, 62 binden fazla yetime bakıyor. Türkiye’ye indirgeyecek olursak 66 şehirde 7 binin üzerinde yetime bakıyoruz. Kendi şehrimizde de 220 yetime bakıyoruz. Bugünkü kermesimizde yine Elazığ İHH gönüllülerinin yapmış olduğu bir kermes. Biliyorsunuz ki efendimiz de, sıkılırsanız, üzülürseniz ya da bir sıkıntınız olursa bir yetimin başını okşayın diyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kermesin açılışı yapıldı.
2 gün süreyle açık kalacak olan kermeste gıda ve el emeği ürünler yer alıyor.