ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta özel maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madencinin kardeşi Ersoy Yalçın, ağabeyinin tek hedefinin erken emeklilik olduğunu, bu nedenle yer altında çalışmak istediğini söyledi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gökçebey ilçesinde babasına ait marangoz atölyesinde çalıştıklarını anlattı. 

Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) iş başı yapmasının ardından marangoz atölyesini bıraktığını anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"TTK'da işe başladıktan sonra ağabeyiminde madende çalışma merakım arttı. İşe girdikten 4 ay sonra da ağabeyim özel maden ocağında iş başı yaptı. İş başı yaptıktan 2 yıl sonra çalıştığı firmanın yemekhanesinden maden ocağına gittiği sırada kamyon kasasının kapağı ağabeyime çarpıyor. Çarpmanın ardından 3 ay felçli yattı. İyileştikten sonra tekrar maden ocağında çalışmaya başladı. Ocakta motorculuk ve vinççilik yapıyordu. Bugün olayı işten çıktıktan sonra öğrendim ve hastaneye geldim."

- Erken emeklilik için maden ocağında çalışmaya başladı

Ağabeyinin eşinin böbrek taşı düşürdüğünü aktaran Yalçın, "Ağabeyim, eşi rahatsızlanınca hastaneye yatırmış. Dün akşam işten çıkmasının ardından eşinin hastaneye ziyarete gitmiş. Eşine 'karıcığım, senden 5 gün nasıl ayrı duracağım' demiş. Bu, eşini son görüşüymüş. Ağabeyimle akşamdan akşama görüşebiliyorduk. Bugün de ağabeyimi hastane morgunda görüyorum. Ağabeyimin tek hedefi erken emekli olabilmekti. O yüzden yer altında çalışmakta çok istekliydi. Zaten maaşlarını da alamıyorlardı" diye konuştu.

Dilaver Mahallesi'nde özel firma tarafından işletilen kömür ocağında meydana gelen göçükte yaralanan Selami Yalçın (33), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.