Adana’da seyyar satıcılar, ‘Benim ölüm sebebim zabıtalardır’ yazılı not bırakıp intihar eden meslektaşları Cemil Bozkuş için Büyükşehir Belediyesi önünde tabutlu eylem yaptı.
Zabıtaların sıkı denetimleri nedeniyle tezgah ve mallarını kaptıran kestane satıcısı Cemil Bozkuş, 20 bin TL borca girmesi nedeniyle 1 Mart Pazar günü “Benim ölüm sebebim zabıtalar. Bir cinayet işlendiği zaman bir ekip almaya gelir, bir tablayı almaya on ekip gelir, bu mu adalet” yazılı not bırakıp kendini asarak intihar etti. Olaya tepki gösteren seyyar satıcılar, tabla üzerinde Bozkuş’un fotoğrafıyla ve tabutla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi’ne gelip yetkililerle görüşmek istedi. Bina girişlerini kapatan çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik görevlileri izin vermeyince seyyar satıcılar, belediye önünde basın açıklaması yaptı.
"AŞAĞI GELİP DERDİMİZİ SORMUYORSUNUZ"
Sokak Satıcıları Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına konuşan Hasan Sayılan, kendilerine sokak hayvanlarından daha az değer verildiğini söyleyerek, “Zaten değer gösterselerdi insanlar intihara kalkışmazdı” diye konuştu. Türkiye genelinde bir insanın başına bir şey geldiğinde siyaset yapıldığını kaydeden Sayılan, çözüme gelince geri adım atıldığını ifade etti. Sayılan, “Bir garibanın ekmeği için kimse bir şey yapmıyor. Garibanın biri kendini astı neden diye sormuyor. Sizler bize tepeden bakar, güler geçersiniz. Hiçbir zaman size boynumuzu eğmeyeceğiz. Binlerce kişiyle geleceğiz kapınıza, yaşamak için savaşacağız. Her şeyin hesabını sokakta ayakkabısı, elbisesi olmayan insanlara soruyorsunuz çünkü koltuktan inip, arabanıza binip villanıza gidiyorsunuz. Eğer ezilseydiniz bizi anlardınız. Kapıları suratımıza kapattınız. Aşağı gelip ‘Derdin ne’ diye sormuyorsunuz” diye konuştu.
Yetkililerle görüşmek isteyen seyyar satıcılar, daha sonra belediye önünde ayrıldı.