Ordu Valisi Seddar Yavuz dün, Fatsa ilçesinde katıldığı bir program esnasında sokakta karşılaştığı ve hayatında ilk defa bir vali gördüğünü belirterek, sevincini dile getiren İsmet Yarız'ı Valilik Makamında misafir etti. Rahatsız olan eşinin tedavisi için ilgililere talimat verdi.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Vali Yavuz, Fatsa’dan gelen İsmet Yarız’ı karşıladı. Sıcak ve samimi bir şekilde Vali Yavuz’a sarılan vatandaş, yaşadığı mutluluğu anlattı. Vali Yavuz ile birlikte sohbet edip, kendi köylerine de davet eden İsmet Yarız, hayatında ilk defa vali gördüğünü yineleyerek, kendisine teşekkürlerini iletti. İsmet Yarız ayrıca, Vali Seddar Yavuz’u ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini de belirtti.

“Siz Vali misiniz? diye bir ses duyunca, kendisini devletin sıcaklığı ile kucakladım”
Ziyaret hakkında ve olayın nasıl gerçekleştiği hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, “Dün, bir açılış vesilesiyle Fatsa ilçemizdeydik. Kalabalıklar arasından ‘Siz vali misiniz?’ diyen bir ses duyunca ‘Evet, vali benim’ dedim. Daha sonra aramızda Fatsa’da yansıyan diyaloglar gelişti. Elimi öpmek istedi ama biz devlet olarak kimseye elimizi öptürmüyoruz. Ben de onu devletim tüm sıcaklığı ve şefkati ile kucakladım. Aramızda hoş bir sohbet geçti. Kendisinin, valiliğimizi ziyaret etme isteği ve arzusu olunca, biz de seve seve kabul ettik” şeklinde konuştu.

“Kardeşimizin sıkıntılarını dinleyeceğiz”

Vali Yavuz ayrıca, makamında kabul ettiği İsmet Yarız’ın eşinin sağlık sorunlarıyla ilgileneceğini ve sıkıntılarını dinleyeceğini de belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Valiliğimizin kapıları vatandaşlarımıza sonuna kadar açık. Açık olmasının dışında şu ana kadar benim ve kaymakamlarımız 5 bin aileyi evinde ziyaret ettik. Bu, 17 ayda çok ciddi bir ziyaret sayısıdır. Bu vesile ile de İsmet kardeşimiz ile tanışmak da benim için ayrı bir keyif oldu. Dün akşam kendisini aratmak sureti ile kendisini bir araç ile buraya getirttik. Sıkıntıları varsa özel olarak görüşeceğiz ama eşinin sağlık sorunları olduğunu biliyoruz. Bu konuda sağlık müdürümüz de birazdan burada olacak. Yapmamız gereken her ne varsa biz onları yapacağız.”