Bağcılar’da 4. Sınıf öğrencisi B.N.K’yı öğretmen masası ile kalorifer peteğinin arasına sıkıştırıp elle taciz ettiği iddiasıyla cinsel istismar suçundan yargılanan ilkokul öğretmeni S.K.’nın davası Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.K., tanık A.I. ve taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı katıldı. 
Duruşmada tanık dinlendi. 

'ÖĞRETMENİMİZ DERSTE BİZE HEP İYİ DAVRANIRDI' 
Duruşmada tanık olarak dinlenen mağdurun sınıf arkadaşı A.I., “ Mağdur benim sınıf arkadaşım ama çok samimi değildik. Bir defasında okulda ben yalnızken S.K. hoca beni rahatsız ediyor dedi. Ben ayrıntıyı sormadım. Hocamız hepimize iyi davranırdı, dersi de iyi anlatırdı. Zaman zaman hocamız bizi öğretmen masasına çağırırdı. Öğretmen masası ile duvar arasına mecbur kalınca görev icabı giderdik. Ancak B.N.K.’nın buraya gidip gitmediğini bilmiyorum. S.K. hoca bizim ilkokuldaki öğretmenimizdir B.N.K. ise bu olayı bize ortaokulda anlattı” dedi. 

'BEN SUÇU İŞLEMEDİM' 
Tanıkların dinlenmesinin ardından konuşan sanık S.K., “Ben suçu işlemedim. Ben hiçbir çocuğa böyle bir suç işlemedim. Böyle bir suçla yargılanmaktan çok utanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Sanık öğretmen S.K. ve tanık öğrenci A.I’nın dinlenilmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, suçun kanuni niteliği, delil durumu, sanığın sabit ikamet sahibi olması ve tutuklulukta geçen süre göz önünde bulundurularak suç vasfının değişme ihtimali de bulunduğundan sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.  Mahkeme heyeti sanığın üzerine atılı suçun niteliği, yasada öngörülen ceza süresi, delillerin büyük oranda toplanmış olması ve sanığın tutukluluk süresini gözeterek tahliyesine karar verdi. 

Kaynak: Milliyet