Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, Alman yatırımcıları kabulünde Abhazya’ya uygulanan ambargonun kalkmasıyla birlikte ülkenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Abhazya’nın Avrupa’da resmi temsilciliklerini yaygınlaştırması ve Abhazya’nın tanınmaya başlamasının üzerine dünyanın farklı ülkelerinden yatırımcılar, ülkeyi ziyaret ederek yatırım görüşmeleri yapıyor. Abhazya’nın Almanya’da bulunan Ticaret ve Sanayi Odası temsilciliği tarafından Alman iş adamlarının Abhazya’da görüşmeleri sürüyor. Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba Almanya’da faaliyet gösteren Abhazya Sanayi ve Ticaret Odası temsilcisi Wolfgang Matzke ve Alman yatırımcıları makamında kabul etti. Matzke, Hacımba’ya Almanya ve Abhazya bayraklarının bulunduğu hediyeyi takdim etti.

“Abhazya’ya yatırım yapacağız”

Abhazya Sanayi ve Ticaret Odası temsilcisi Wolfgang Matzke, iş adamları Mikael Goldshmidt ve Thomas Nels görüşmede projelerini Hacımba’ya anlattı. Mikael Goldshmidt Hacımba’ya yatırım planlarını anlatarak, “Abhazya’ya 5’nci kez geliyorum. Abhazya küçük ve çok güzel bir ülke. Bu ziyaretin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Misafirperverlik için teşekkür ederim. Biz yatırımcılar olarak Abhazya’ya yatırım yapmak ve ekonomik gelişimine destek olmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Ablukaya rağmen hayatta kaldık”

Abhazya ile Gürcistan savaşına değinerek Abhazya’nın ambargolarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, “Avrupa Birliği ülkeleriyle olan ilişkiyi çok önemsiyoruz. Bizim için objektif bilginin bilinmesi önemlidir. Biz zor bir savaş dönemi geçirdik. Uzun yıllar ambargolar uygulandı. Pratik olarak ayakta kaldık. Bugün bambaşka bir durumdayız. Bizim için, ilişkilerin ekonomik konular üzerinde inşa edilmesi önemlidir. böylelikle Abhazya çevre ülkeler tarafından daha iyi anlaşılmalıdır. Gürcistan tarafı Abhazya topraklarının kendilerine ait olduğunu hayal etti. Ben işbirliğimizin kurulmasında katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Alman heyet daha sonra Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamila Mertskhulava ile görüşme gerçekleştirdi.