Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili aday adayı Aydın Altaç, Başbakan Ahmet Davutoğlunun AK Parti gurup toplantısında başlattığı selamlaşma kampanyasına destek verdi.
Selamlaşmanın geçmişle geleceğin, doğayla tarihin iç içe olduğu ve köklü bir geleneklerden biri olduğunu belirten Altaç, inancımızda selamlaşmanın sadaka olarak görüldüğünü söyledi. Altaç, “Sahip olduğumuz değerleri, kültürleri yaşatmazsak geleceğe taşıyamayız. Bunlardan biri de selamlaşma kültürüdür. Son yıllarda ihmal ettiğimiz selamlaşmayı yeniden yaygınlaştırmak amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatmak, İstiyoruz. Tanıyan, tanımayan herkes birbirine selam versin, iyi temennilerde bulunsun. Ülkemizin ihtiyacı olan iç barış ve huzurun sağlanabilmesi adına öncelikle bütün siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin bu kampanyaya sahip çıkmalarını ve desteklemelerini istiyoruz” dedi.
Selamlaşmanın kardeşlik, barış, dostluk, sevgi ve saygı içerdiğini ancak toplumda bunun ihmal edildiğini belirten Altaç, "Selam vermeyen toplumlar arasındaki güven ve birlik zaman içerisinde kaybolur. Yerini güvensizliğe, yabancılaşmaya ve o medeniyetin yok oluşuna kadar gider. Bizim görevimiz görevi yalnızca yol, su gibi ihtiyaçlarını karşılamak, fiziki yatırımlar yapmak değildir. Toplumun sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak yaklaşımlar da hizmetlerimiz arasında olmalıdır. Biz de ihmal edilen kültürlerimizden biri olan selam vermenin önemine dikkat çekmek için Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlun’un herkes bir biri ile selamlaşsın kampanyasına destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.