Şırnak’ın Cizre İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi’nde düzenlenen Üreme ve Cinsel Sağlık Modüller Eğitimini başarı ile tamamlayan 17 kişi için sertifika töreni gerçekleştirildi.

Cizre’de Aile Hekimi Hemşire ve Ebelere yönelik düzenlenen Üreme ve Cinsel Sağlık Modüller Eğitimini başarı ile tamamlayan 17 kişiye sertifikaları Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi’nin katılımıyla gerçekleştirilen törenle dağıtıldı. Sertifika dağıtım töreni ile ilgili bir açıklama yapan Elçi, “Şırnak’ta daha önce düzenlenmeyip bu eğitim için Aile Hekimi, Hemşire ve Ebelerin diğer illerdeki eğitim Planına dahil olarak katılıp eğitim aldığı üreme ve cinsel sağlık modüler eğitimi Müdürlüğümüz bünyesinde Cizre Toplum Sağlığı Merkezi Üreme Sağlığı Eğitim salonunda başlatıldı. İl geneli 2017 yılı sonuna kadar 102 personelin 15 gün boyunca hizmet içi eğitimlerini tamamlaması hedefleniyor. Personeller her ay 5 iş günü katılmak şartıyla 5 modüllük eğitimini toplamda 3 ay gibi sürede başarı ile tamamlayan sağlık personeli sertifika almaya hak kazanacaklardır” dedi.

Aile Sağlığını iyileştirmek ve anne ölüm oranını azaltmak amacıyla bakanlıkça bir çok programların yürütüldüğüne vurgu yapan Elçi, bu programlar kapsamında yürütülen hizmet içi eğitimler ile sağlık personeline güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında bilgi ve beceri kazandırılarak standart ve nitelikli hizmet sunumu sağlanmaktadır. Müdürlüğümüz çocuk ergen kadın sağlığı birimi tarafından Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve TSM Personellerinin katılımıyla 2017 yılında ilki düzenlenen Üreme Sağlığı ve modüler eğitimi ÜSEM(Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi) bünyesinde eğitim görevlilerimiz Ebe Seda Anıl, Aslıhan Turhan ve Berfin Dağ’ın sunumuyla devam etmektedir” diye konuştu.

Üç ay süren Üreme ve Cinsel Sağlık Modüller Eğitimini başarı ile tamamlayan 17 sağlık personeline sertifikaları Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi ve Cizre Toplum Sağlığı Başkanı Dr. İlhan Demir tarafından törenle dağıtıldı.