AK Parti Batman Milletvekili aday adayı avukat Yusuf Tanrıseven, Batman’da sivil toplum kuruluşlarının son yıllarda önemli mesafe kat ettiğini ve sivil toplumun her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, STK’ların toplumun aynası olduğunu vurguladı. Kendisinin de STK’lardan geldiğine işaret eden Tanrıseven, 2008-2012 yılları arasında iki dönem Batman Barosu’nda başkanlık görevini üstlendiğini anımsattı.
Sivil toplum kuruluşlarının Batman için ne kadar önem arz ettiğini bildiğini ifade eden Tanrıseven, şöyle konuştu:"Bugün ülkemizdeki sorunların temelinde diyalog eksikliği yatıyor. Konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. STK’ların ne kadar etkili olabildikleri ve çözümü ne kadar kolaylaştırabilecekleri daha önce Batman’daki toplumsal olaylarda yaptığımız arabuluculuk faaliyetlerinde gösterilmişti. O dönem diğer STK başkanı arkadaşlarımızla ilimiz için elimizi taşın altına koyup hiçbir olay yaşanmadan ve kimsenin burnu dahi kanamadan olayların sona ermesine vesile olmuş, yine halkımızın menfaatine olan konularda STK başkanlarıyla birlikte açıklama yaparak güçlü bir kamuoyu oluşturmuştuk. İlimizdeki STK’larla birlikte şimdiki çözüm sürecini işaret eden ‘şimdi kardeşlik zamanı’ isimli bir yürüyüş yapmış ve STK’larla il yöneticileri arasındaki diyalog eksikliğini ortadan kaldırmak üzere il yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının bir araya geleceği kahvaltılı toplantılar yapılmasına öncülük etmiştik."
Tanrıseven, milletvekili seçilmesi halinde her kesimden STK’larla olan bu güçlü bağını devam ettireceğini belirterek "sürekli olarak onlarla bilgi alışverişi içerisinde olacağım. Sivil toplum kuruluşlarımızın haklı taleplerini Ankara’ya taşıyacak ve sorunlarımızı STK’larımızla birlikte çözeceğim” dedi.