Sincik Ziraat Odası 1. genel kurulunda Kadir Altıntel, yeniden oda başkanı seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan başkanlığını seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Adıyaman Ziraat Odası Eski Başkanı Kemal Şahin, divan üyeliklerini Kahta İlçe Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı ve Orhan Doğan seçildi.
Adıyaman Ziraat Odası eski Başkanı Kemal Şahin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın selamlarını getirdiğini belirterek, “16 yıl Adıyaman Ziraat Odası’nda görev yaptım, bu işlerde tamamen gönüllülük esas, amaç üreticinin refahını artırmak, farklı ürün deseni geliştirmek, bölgede yetişebilecek meyve ve sebzeleri geliştirmek. Kısacası sahadaki çiftçilerimizin daha iyi ürün elde ederek daha fazla para kazanmalarını sağlamak ve sahadaki tarımsal sorunları merkezi Hükümetle paylaşarak sorunları gidermek için bir köprü görevi yapmaktır. Benim için Sincik’in ayrı bir yeri var, benim başkanlığım döneminde Sincik’e görev verildi” dedi.
Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel ise konuşmasında, “Bildiğiniz gibi 2012 yılında Sincik Ziraat Odası’nı hep birlikte kurduk, 3 yıl içerisinde 43 bin 500 adet menengiç ağacına Antep fıstığı aşısı yapıldı. Bu proje için GAP İdaresinden 154 bin TL hibe destek alındı. Bu projenin gerçekleşmesinde Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’ın büyük katkısı olmuştur.
Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Sincik ilçesini Çatak projesi kapsamına alarak çiftçilerimize destek vermiştir. Bu kapsamda GAP İdaresine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğümüze çiftçilerimize verdiği destek için teşekkür ederim. İlçemizde tarımsal kalkınmanın sağlanması için arıcılık, ceviz, badem, küçükbaş hayvancılık, Antep fıstığı aşılanma gibi projelerin desteklenmesi gerekmektedir. Seçildiğimiz taktirde Ziraat Odası olarak bu projelerin gerçekleşmesi ve hayat bulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Sincik Ziraat Odasını yönetim kurulumla beraber yaklaşık 3 yıldır yürütüyoruz, ne ben ne de yönetim kurulum Ziraat odasından maaş almıyoruz. Bizi destekleyen ve desteklemeyen bütün delegelere teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan seçim sonucunda 36 delegeden 34’ü oy kullandı. Kadir Altıntel 23 oy, Ramazan Güldü 10 oy alırken, 1 oy geçersiz sayıldı. Seçimler sonucundu Kadir Altıntel, Ziraat Odası başkanlığına yeniden seçildi.