Eskişehir’de günlerdir aralıkla da olsa devam eden yağışlar sonucu bina çatılarında biriken karlar, yaya ve araçlar için büyük tehlike oluşturuyor.
Maddi hasarlara yol açan birçok kazaların da yaşanmasına sebep olan çatılarda biriken karlar, hava sıcaklığının zaman zaman yükselmesi, güneşin çıkması sonucu az da olsa erirken, geceleri yaşanan don, buzlanmalara sebep oluyor. Kayarak çatıların saçaklarına doğru ilerleyen ve uç tarafları buzlanan kar kütleleri, bazı binalarda ’Düştü düşecek’ pozisyonunda bekliyor. Onlarca metre yüksekliğinde bulunan çok katlı binaların çatılarından günün herhangi bir saatinde aşağı düşebilecek kar ve buz yığınlarının, altından geçen yayalar ve araçlar için büyük tehlike oluşturduğu belirtiliyor.
Bu arada dün yeniden başlayan ve gece boyu devam eder kar yağışı yüzünden esnaf bugün de temizlik mesaisine başladı. Esnaf, ara sokaklarda ve iş yerlerinin önünde biriken karları küreklerle temizleyerek rahat bir ulaşım sağlamanın telaşını yaşadı. Yağan karın yanı sıra çatılardan düşen ve atılanlar ile esnafın iş yeri önünden kaldırdığı karlar yüzünden Dilekli, Esen ve Konuk gibi bazı küçük sokakların hala ulaşıma kapalı olduğu belirtiliyor.