Çorum’un İskilip ilçesinde Ahmet Aynacı isimli vatandaş evinde bozulan çamaşır makinesini atmak yerine bıçak bileme aletine dönüştürdü.
İlçeye bağlı Seyirçayı köyü Taşkestik mahallesinde hasır sandalye imalatı ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet Aynacı, köylerde hemen hemen her evin önünde rastlanan ve elle döndürülen bıçak bileme aletine evinde bozulan çamaşır makinesinin motorunu takarak, günümüz teknolojisine ayak uydurdu.
Bir gün evinde bulunan çamaşır makinesinin bozulduğunu anlatan Aynacı, “İşim gereği bıçak bileme aletini çok sık kullanıyordum. Elle çevirmek zor geliyordu. İşimi nasıl kolaylaştırabilirim diye hep düşünüyordum. Hatta bir ara sırf bıçak bilemek için makine almayı düşünüyordum. Evde bulunan çamaşır makinesi bozuldu. O ara bahçeye çıktım. Bıçak bileme aleti gözüme çarptı. Çamaşır makinesinin motoru ile bıçak bileme aletini döndürebilirim dedim. Hemen çamaşır makinesinin motorunu söktüm ve bıçak bileme aletine taktım. Bir iki deneme ile bıçak bileme aletini otomatiğe döndürmeyi başardım. Şimdi köyün tüm bıçaklarını ben biliyorum ve daha az yoruluyorum. İnsan oğlu yeter ki düşünsün ve bir şeyi yapmak istesin” şeklinde konuştu.