Tofaş Spor Kulübü’nün Avrupa standartlarındaki yeni spor kompleksinin temeli, bugün gerçekleştirilen törenle atıldı.
Tofaş Bursa fabrikasına yapılacak komplekste 3 basketbol sahası, spor salonları, kondisyon merkezi ve sporcu sağlığı merkezi bulunacak. Yeni spor tesisinin temel atma törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Harun Erdenay katıldı.
EROLDU: "AMATÖR SPORCULARA DA HİZMET VERECEK"
CEO Eroldu, TOFAŞ’ın alt yapıya önem veren kulüplerin en önemlilerinden biri olduğunu ancak bu alanda hala eksikler bulunduğunu söyledi. Yeni spor kompleksinin bu gayeye hizmet edeceğini belirten Eroldu, “Bir yıl içinde tamamlamayı planladığımız bu modern tesis için toplam 10 milyon TL yatırım planladık. Bünyesinde spor salonları, kondisyon merkezi ve sporcu sağlığı merkezi yer alacak. Sporcu sağlığı merkezimiz, aynı zamanda Bursa ve çevresindeki amatör sporculara da hizmet verecek. Bu yatırım tamamlandığında, TOFAŞ’ın bütün spor kulüpleri içinde, alt yapıya ve sporcu sağlığına hizmet verecek az sayıdaki kulüpten birisi olacağını vurgulamak isterim. Bu tesislerden TOFAŞ’a ve Türk sporuna hizmet verecek başarılı sporcular çıkacağına şüphemiz yok” dedi.
ÇİMEN: "HAYALLER GERÇEKLEŞECEK"
Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, TOFAŞ’ın altyapı odaklı takım modelinden taviz vermeyerek bu tesisi yaptığını belirterek, bu tesislerde spora yeni başlayan ve hedeflerine koşarken yeterli imkan bulamayan birçok gencin hayallerini gerçekleştireceğini dile getirdi.
ERDENAY: "SPORCU FABRİKASI..."
Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Harun Erdenay ise otomobil fabrikası TOFAŞ’ın aynı zamanda bir sporcu fabrikası olduğunu belirterek, “Türkiye basketbolu, gerek kulüpler, gerek milli takımlar olarak Avrupa’nın ve dünyanın yükselen değeri. TOFAŞ da bunun lokomotif ekiplerinden biri, basketbolda çok büyük geçmişi olan bir ekip. Bu yeni tesisten yeni oyuncular yetişecek” diye konuştu.
Vali Münir Karaloğlu ise gençlere yönelik yatırımların önemine işaret etti. Karaloğlu, TOFAŞ’ı ülkesine faydalı sporcular yetiştirecek bir tesis yaptığı için tebrik etti.
Konuşmaların ardından tesisin temeli hava muhalefeti sebebiyle salondan barkovizyonla atıldı.