Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ‘Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde Mamak’ta 14 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara bayrakları Mamak Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle verildi. Törene Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamak Belediye Başkan Vekili Faruk Gültekin, beyaz bayrak almaya hak kazanan okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Mamak Belediyesi Başkan Vekili Faruk Gültekin; “Beyaz Bayrak için Mamak’tan 20 okul başvuruda bulunmuş ve bunların 14’ü Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Beyaz bayrak alamaya hak kazanan okul sayısı bizleri sevindiriyor. Temennimiz Mamak’ta bulunan beyaz bayraklı okul sayısı artması” dedi. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney’de konuşmasında Mamaklı öğrencilere bulundukları ortamda sağlıklı bir şekilde eğitim görmesini hedeflediklerini dile getirdi.
BEYAZ BAYRAK SAĞLIK HİJYENİ SİMGELİYOR
Protokol kapsamında, belirlenen kriterlere göre denetlenen okullardan, denetim sonucunda 100 puan üzerinden, 90 ve üzeri puan alan okullara, iki yıl için geçerli olan, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen sertifika, beyaz bayrak ve prinç levha verilmektedir.
Manolya Anaokulu, Ahmet Hızal İlkokulu, Çiğiltepe İlkokulu, Saimekadın İlkokulu, Şafaktepe İlkokulu, Yenimutlu İlkokulu, Lalahan Serdar Tosun İlk ve Ortaokulu, Naşide Halil Gelendost Ortaokulu, Uluönder Ortaokulu, Abidinpaşa Anadolu Lisesi, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi, Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi, Mamak Özkent Akbilek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi.