Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup kadın, İstanbul Müftülüğü önünde bir basın açıklaması yaparak, Habur Sınır Kapısında bekletilen 15 YPG'linin cenazesinin ailelerine verilmesini istedi. Basın açıklaması sırasında müftülüğe araçlarıyla girmek isteyenler ile grup arasında gerginlik yaşandı. Sürücüler basın açıklaması yapan grubu korna çalarak protesto etti.

İHD İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu üyesi bir grup kadın, İstanbul Müftülüğü önünde bir basın açıklaması yaparak, Habur Sınır Kapısında bekletilen 15 YPG'linin cenazesinin ailelerine verilmesini istedi.
İstanbul Müftülüğü kapısında yapılan basın açıklaması yapıldığı sırada müftülüğün bahçesine araçların giriş-çıkışı sağlanamadı. Araç sürücüleri basın açıklaması yapan grubu korna çalarak protesto etti. Grup üyeleri korna sesleri arasında basın açıklamasını sürdürmeye çalıştı. Grup üyeleri ve vatandaşlar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle 5 kadın yana çekilerek kapının önünü açtı. Basın açıklamasını yapan komisyon üyesi Mürüvvet Yılmaz, cenazelerin ailelerine verilmemesini protesto ettiğini söyleyerek “En temel insan hakları engelleniyor. Biz bu uygulamayı protesto ediyoruz. Sınırda bekletilen 15 cenazenin ailelerine bir an önce verilmesi gerekiyor. Bu diyaneten de, dinen de caiz değildir" dedi.

“ŞU ANDA SINIRDA BEKLETİLEN 15 CESET DEĞİL, İNSANLIK KOKUYOR"
Basın açıklamasının ardından konuşan, komisyon üyesi Hatun İldemir, cuma günü müftülüğe bir türlü ulaşamadıklarını belirterek “Biz bugün de geldik. Randevu talep ettik. Gittik. Yukarı çıktığımızda eğitimden sorumlu kişiyle konuştuk. 'Benim yetkim yok, Ankara'dakilerin yetkisi var. Bu bizimle ilgili değil' dedi. Bizim kılık kıyafetimiz söz konusu olduğunda, kadınların gülmesi söz konusu olduğunda, hamile kadının sokağa çıkmasına ilişkin herhangi bir şey söz konusu olduğunda bu müftülük bütün camilerde fetva verir. Bütün televizyon kanallarında fetva verir. Ama 15 insanın cesedi, bekletilirken, neden fetva vermez. Biz diyoruz ki; “Bunlar insan, bakın insan cesedi üzerinden siyaset yapmayın. Bu ülkenin değerlerini ayaklar altına almayın. Şu anda sınırda bekletilen 15 ceset değil, insanlık kokuyor. İnsanlık çürümeye mahkum ediliyor" diye konuştu
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(FOTOĞRAF)