Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANKARA'daki bombalı saldırıda yaralanan Pınar- Hasan Alkan çifti ve Pakize Yıldız, Antalya'ya sevk edildi. Bomba patlatıldığını hastanede gazetelerden öğrendiğini belirten Hasan Alkan, “Yaşamını kaybeden arkadaşlarımız bize siper olmuş bir bakıma. Sevinemiyoruz bu noktada yaşadığımıza" dedi.
Ankara'da 97 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıda, Antalya'dan da 8 kişi yaşamını yitirdi. İki ayrı bombanın patlatıldığı 10 Ekim Cumartesi günkü saldırıda yaralanan 3 kişi, Ankara Numune Hastanesi'nden Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Önceki gece ambulansla Antalya'ya getirilen yaralılardan Emek Partisi İl Başkanı Hasan Alkan ve öğretmen eşi Pınar Alkan ile Pakize Yıldız'ın tedavileri devam ediyor.
Patlama nedeniyle vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan ve bazı yanık izleri de bulunan Alkan çiftiyle, patlamada yüzünden ağır darbe alan ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitesinde tedaviye alınan Pakize Yıldız'ı, KESK ve bağlı sendikaların temsilcileri hastanede ziyaret etti. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Tüm Bel San Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Kültür Sanat Antalya Şube Başkanı Seyfi Turan ve bazı yöneticiler, yaralılara kaybettikleri arkadaşları için başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
'BARIŞ ALIP GELECEKTİK'
Mitinge katılan ve yaşamasını tesadüf olarak nitelendiren Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, “9 Ekim'de arkadaşlarımızla Ankara'ya yolculuk ettik. Hatta mola verdiğimiz her yerde araçlarımız birbirine çok yakındı. Hasan ve Pınar'la her mola yerinde buluştuk, hatta çorba içtik. Ankara'ya giderken temel heyecanımız, bir Ankara simidi bir de barış alıp gelecektik. Ankara'ya indiğimizde hava çok güzeldi, arkadaşlarımızın her biri mutlu ve sevinçliydi, heyecanlıydık. Türkiye'nin dört bir yanından birbirini görmeyen insanlar barış için bir araya geldi ve mutlulukla sarıldı birbirlerine. Halaylar çektik, türküler söyledik, hatta göz göze gelip selamlaştık. Bu sevincimiz saat 10'u 4 geçeye kadar sürdü. 10'u 4 geçe ise o malum bomba patladıktan sonra barış umudu da, sevincimiz de, halaylarımız da yarım kaldı. İşte o arada 97 arkadaşımızı kaybettik. Antalya'dan da 8 arkadaşımız öldü. Bu arada tabi sağ kurtulan arkadaşlarımız da var. Ölenler için yastayız" dedi.
GAZETELERDEN DUYMUŞ
Patlamada yaralanan Hasan Alkan, bomba olayını daha sonra gazetelerden öğrendiklerini söyledi. Alkan, “Yaşamını kaybeden arkadaşlarımız bize siper olmuşlar bir bakıma. Sevinemiyoruz bu noktada yaşadığımıza. O yoldaşlarımız, arkadaşlarımız olmasaydı bugün biz hayatta olmayacaktık. Birçok arkadaşımızı kaybettik" dedi.
Olay sonrası ölülere bile saygı gösterilmediğini belirten Alkan, “Sisle, gaz bombasıyla saldırıldı. Aynı şekilde devletin bakanları da hiçbir şey olmamış gibi çıkıp 'güvenlik zafiyeti yoktur', 'istifa edecek misiniz' dendiği zaman oradaki insanlarla, adeta ölülerimizle alay edercesine sırıtması, hiç yüzü olmadan hastaneye de gelip ziyaret etmesi kadar, tırnak içinde alçakça bir davranış yoktur. Bu saldırının, katliamın her zaman takipçisi olacağız, yoldaşlarımızın mücadelesini sonuna kadar götüreceğiz" dedi.
İKTİDARI SUÇLADI
Bunun daha başlangıç olduğunu, mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Alkan, şöyle konuştu:
“İktidarı, kendini başkan zannedeni indirmeden bu ülkede kimseye rahat olmayacağına sadece biz değil, dünyanın bütün halkları şahit oldu. En yakınımızdaki Suriye buna örnektir. Onun beslediği barbar terör örgütü de bugün Türkiye'deki halklara saldırıları, katliamlarını Türkiye'nin başkentinde gerçekleştiriyor. Ve buna karşın devletin hiçbir kurumundan bir açıklama yok. Ülkenin başbakanı çıkıp 'elimizde canlı bomba listesi var ama eyleme geçmediği sürece bu insanları tutuklayamayız' diye bir açıklama yapıyor. Çünkü burası Türkiye. İç güvenlik paketini de bunun için çıkardılar."

FOTOĞRAFLI