İzmir’in Torbalı ilçesinde, Roma ve Bizans dönemlerine ait antik tiyatroda, ilköğretim öğrencilerine yönelik şenlik düzenlendi.
Torbalı Belediyesi, ilköğretim çağındaki çocuklara tarihi sevdirmek, amacıyla Metropolis Antik Kenti’nde bulunan tiyatroda şenlikler ve farklı etkinlikler düzenleniyor. Antik tiyatroda, Özbey İlköğretim Okulu öğretmenlerinin hazırlayıp sunduğu programa çok sayıda öğrencinin yanı sıra velilerde yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl 7.si gerçekleştirilen şenliklerde, minik öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Roman havası, Kafkas Halk Oyunları, Zeybek Oyunları ve yarışmaların yapıldığı Metropolis renkli görüntülere sahne oldu.
Amaçlarının hem çocuklara tarihi sevdirmek, hem de Metropolis Antik Kenti’ni tanıtmak olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin zengin tarihi geçmişi, kültürel ve doğal dokusunun İzmir’de bilinmediğini belirtti. Görmez, "İzmir’in yanı başında bulunan bu antik kent bilinmiyor. Torbalı’nın doğa harikası köyleri, sosyal yaşam alanları, zengin bitki örtüsü özellikle ilkbaharda eşsiz bir güzelliğe sahip oluyor. Temiz hava, su, toprak, doğa, dağları görmek, yaşamak, dokunmak isteyenleri ilçemize bekliyoruz. Özellikle Metropolis’i görmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.