Seyhan Belediye Başkan Zeydan Karalar, Dünya Talasemi Günü nedeniyle Talasemi Derneği’nin düzenlediği geceye katılarak ‘farkındalık’ etkinliğine destek verdi.
Akdeniz Anemisi adıyla da bilinen Talasemi Hastalığı’na karşı toplumun bilinçlenmesi amacıyla düzenlenen geceye katılan Başkan Karalar, “Akdeniz Anemisi adından da anlaşılacağı gibi Mersin’de, Adana’da ve Hatay’da daha sık görülen bir hastalıktır. Bölgenin talihsizliği diyebiliriz biz buna. Ama biraz da akraba evliliğinden kaynaklanıyor. Talasemi Derneğimizin taleplerini zaten karşılıyorduk öteden beri. Bundan böyle de dernek başkanımızın taleplerini karşılamayı sürdüreceğiz. Biz zaten hep, ‘Size hizmet bizim için görevdir’ diyoruz. Bundan sonra da böyle olacak tutumumuz” dedi.
Geceyi düzenleyen dernek yöneticileri toplumun Talasemi hastalığına karşı bilinçlendirme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirterek, “Türkiye’de 1.500.000 Talasemi taşıyıcısı, 10 binin üzerinde de Talasemi hastası bulunmaktadır. Talasemi önlemi alınırsa kesinlikle önlenebilir bir hastalıktır. Hastalığın yayılmamasının en öncelikli tedbiri evlenmeden önce çiftlerden birisinin kesinlikle yaptırılması gereken Talesemi testidir. Bu test sayesinde yeni doğacak çocuklarımızda bu hastalığın çıkmasının önlemi alınabilir” şeklinde konuştu.