Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube başkanı Yusuf Öztürk ve beraberindeki heyet, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
Öztürk, Deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla yayınlanan “Gemi Atık Takip Sistemi Uygulama Genelgesi” çerçevesinde, Kuşadası’nda yapılması düşünülen Gemi Atık Takip Sistemi ve Mavi Kart Uygulamasına verdiği destek için Kayalı’ya teşekkür etti. DTO İzmir şubesinin sorumluluk alanında bulunan bölgede, sadece Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın Mavi Kart uygulamasına destek verdiğini ve yakından ilgilendiğini söyleyen Öztürk, “Ege bölgesinde ilk olarak sizin sayenizde gezinti teknelerinden yağ ve sintine alacak tesisi yapacak hale geldik. Bunun için size teşekkür etmeye geldik. Belediye başkanları içerisinde ilk defa sizinle diyalog kurabildik. Eğer bu sistemler kurulmazsa tekneler sintinelerini denize verecek denizlerimiz daha da kirlenecek. Ancak bölge belediye başkanlarımızdan yeterli ilgi gördüğümüzü söyleyemeyiz. İlk defa bir belediye başkanının proje ile bu kadar detaylı ilgilendiğini görüyoruz. Bu nedenle denizcilerimiz ve denizlerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Özer Kayalı’da Güvercinada’nın turizme ve ziyarete açılması için, Güvercinada bağlantı yolundan başlayarak, iç rekroasyon düzenlemelerini içeren bir projenin hayata geçirileceğini, bu proje çerçevesinde gezinti teknelerinin atık yağ ve sintineleri için yapılacak Mavi Kart uygulamasına gerekli desteği vereceklerini bir kez daha dile getirdi.