Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin düzenlediği toplantıda, hastanelerin verimliliği masaya yatırıldı.
Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu’nun başkanlığında yapılan toplantıya, Tıbbı Hizmetler Başkanı Dr. Ercan Seven, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Aykal, İdari Hizmetler Başkanı Beşir Ulutaş, merkez ve ilçe hastane yöneticileri eksiksiz katıldı. Sağlık hizmeti sunum kalitesinin değerlendirilmesi, sağlık tesislerinde verimliliğin artırılması ve var olan kaynakların etkin kullanılması konularının ele alındığı toplantıda durum tespitleri yapıldı.
Verimlilik-değerlendirme toplantısında konuşan Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu, "Hastanelerimizin verimliliğini değerlendirirken, bir yandan da verimliliğin artırılması yönünde ne gibi plan ve proje geliştirebiliriz konularını da araştırmak için bir aradayız. Şu anda memnuniyet verecek derecede verimli çalışan hastanelerimizin, en verimli biçimde ve güncel gelişmelere ayak uydurarak organize olmaları, yöneticilerinin de verimliliği artırıcı önlemleri ve iş ilişkilerini geliştirerek, memnuniyet seviyesini daha yukarılara taşımaları için hep birlikte büyük gayret göstermeliyiz" dedi.
2014 yılı çalışmalarında bir nebze farkındalık sağlamaya çalıştıklarını belirten Pamukçu, bunu 2015 yılına taşıyacaklarını belirten Dr. Pamukçu, "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hastanelere finansal sürdürebilirlik kriteri getirildi. Dolayısıyla her hastane kendi bütçesiyle kendini döndürecektir. Bu nedenle hastane yöneticilerinin 2015 yılı verimlilik karnesi üzerine daha çok yoğunlaşmaları gerekiyor" diye konuştu.