AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Cuma günü yapılacak olan 5. Olağan Genel Kurul’a Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte 3 bakanın katılacağını açıkladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Karabük ziyareti ile ilgili parti binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, “5. Olağan Kongremiz 9 Ocak 2015 Cuma günü saat 14.00’de kapalı Spor Salonunda yapılacak. Bu kongremize Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, teşrif edeceklerdir. Ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Siyasi Hukuki İşler Başkanımız Mehmet Ali Şahin, Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkanımız Süleyman Soylu, Teşkilat Başkan Yardımcımız İstanbul Milletvekili Alev Dedegil yanı sıra Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam ve Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’da katılacak. Programda bir değişiklik olmazsa, hava durumunda da ters bir durum olmadığı sürece Başbakanımız Helikopterle Hasan Doğan Tesislerine inecek oradan Cuma Namazına geçecek.Namaz çıkışından sonra KARDEMİR’e geçilecek ve burada işçilere öğle yemeği yendikten sonra KARDEMİR’deki Yüksek Fırının açılış töreni gerçekleşecek. Buradan sonra Başbakanımız kongremize geçecek ve ardından Karabük’ten ayrılacak” dedi.
“SİYASETTE BİR GÜN ÖNCESİ İLE BİR GÜN SONRASI FARKLI OLUR”
Milletvekili adaylığı ile ilgili çıkartılan söylentilere de yanıt veren Saylar, “Siyasette bir gün öncesi ile bir gün sonrası farklı olur. Biz siyasette aldığımız siyasi etik gereği ve parti disiplini ile parti duruşumuza da bakarsanız biz genel merkezimizin ön gördüğü noktada siyasetimize devam ederiz. Bize genel merkezimiz şu anda il başkanlığına devam etmenizi istiyoruz dediler biz de il başkanlığına devam edeceğiz. Biz genel merkezimizin istişareleri neticesinde, bizdeki partimizin istişaresi şahıslarla, kişilerle değil, genel merkezimizin geniş çaplı istişaresi ile devam eder. Bu milletvekilliği için de il başkanlığı için de böyledir. Bütün genel kararlar bu şekilde alınır. Genel merkezimiz böyle bir karar aldı. İl başkanlığına devam etmemiz konusunda Başbakanımız da bunu tebliğ etti. Biz hem Başbakanımıza, hem de teşkilatımıza bize devam edin dedikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah il başkanlığımızın ve teşkilatımızın çalışmaları Karabük’e hayırlı olur” dedi.