Yazılı olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Kerkük-Ceyhan boru hattı üzerinden Irak’tan ülkemize gerçekleştirilmekte olan hampetrol sevkiyatı, terör örgütü PKK'nın sabotajları ve alınan geçici güvenlik tedbirleri çerçevesinde 17 Şubat 2016 tarihinde durdurulmuştu. Son olarak 25 Şubat 2016 tarihinde İdil İlçesinde bulunan boru hattının yaklaşık 65,4. kilometresinde terör örgütü tarafından patlama gerçekleştirilmiştir. Petrol akışının durdurulması nedeniyle yangın yaşanmamıştır. Ancak 40" ve 46" çapındaki borularda hasar meydana gelmiştir.
Ayrıca güvenlik güçlerimiz hat üzerinde birden fazla noktada bombalı düzenek tespit etmişlerdir.
Yaşanan gelişmeler terör örgütünün bölgesel istikrarı ve işbirliklerini hedef almak için her tür girişimde bulunabileceğini, uluslararası ticaret için büyük bir tehdit olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin en önemli gelir kaynağı olan Kerkük-Yumurtalık petrol hattına yapılan bu saldırılar, terör örgütü PKK'nın bölgedeki Kürtlerin refahı ve geleceği için en büyük engel olduğunu ispat etmiştir.
Boru hattında yaşanan hasarın ivedilikle giderilmesi için çalışmalar başlatılmış, hattın güvenliği için de gerekli önlemler alınmıştır. Sevkiyatın en kısa zamanda tekrar başlatılması öngörülmektedir.”

Kaynak: HABER 7