Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ Gençlik Kolları tarafından, II. Abdulhamid Han anısına yürüyüş düzenlendi.
AK Parti Elazığ Gençlik Kolları tarafından Sultan II. Abdulhamid’in ölümünün 97. yıl dönümü anısına yürüyüş düzenlendi. AK Parti Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen yürüyüş İzzet Paşa Camisi önünden başlayıp Öğretmenevi önüne kadar sürdü.
Yürüyüşün sonunda Elazığ Öğretmenevi önünde basın açıklaması yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hasan Murat Öz, "Bugün burada bir İslam kahramanı, halifesi olduğu efendisine aşık, hamidul millet olan Sultan Abdulhamid han hazretlerini vefatının 97. sene-i devriyesinde anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Devlet adamlığının münevver bir timsali olan Sultan Abdulhamid Han, hayatı, idareciliği, siyaset üstü kişiliği ve yaşadıkları ile günümüze ışık tutmaktadır. Sultan Abdulhamid vücuduna binlerce hançer saplanmasını kabul etmiş, döneminin koşullarına rağmen Filistin topraklarının verilmesini reddetmiş Filistin ve Kudüs’ü topraklarımdan koparılmasını görmektense vücudumdan parçaların koparılmasını yeğlerim demiştir" diye konuştu.
Bugün yaşananların cihan padişahının 100 sene önce de yaşadığını ve uğradığı ihanetle aynı olduğunu ifade eden Öz, "Biz bu oyunu daha önce görmüştük diyoruz. Yüz sene önce sana ihanet edenlere dur diyemedi ulu sultan, 100 sene sonra torunların, neslin canımız pahasına emanetimizdir ey ulu hakan. Seni rahmetle ve saygıyla anıyoruz" dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.