Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kent merkezindeki cadde ve sokakların her gün tazyikli suyla yıkanıp, gül suyu sıkılacağını ifade etti.
Başkan Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan ve Belediye Temizlik İşleri Müdürü Nihat Helvacı’nın da hazır bulunduğu basın açıklamasında, ’Sokak senin, şehir senin’ sloganıyla başlatılan temizlik projesine, vatandaşların da sahip çıkmasını istedi.
Uygulamanın başladığını dile getiren Kamil Saraçoğlu, "Ekiplerimiz gün boyu temizlik çalışmalarına devam ederken, gece ekiplerimiz de sabaha kadar, Ulu cami, Sevgi Yolu, Asım Gündüz Caddesi, Alternatif Yol, Menderes Caddesi, Atatürk Bulvarı, Zafer Meydanı, İstasyon ve Mithat Paşa caddeleri süpürülüp ve yıkanıyor. Vatandaşlarımıza daha temiz ve güzel hizmet sunabilmek adına ’Sokak senin şehir senin’ sloganıyla’ başlattığımız proje başlamıştır. Bahar aylarına tertemiz girmeyi hedefleyen belediyemiz şehir merkezindeki yolları ve kaldırımları tazyikli su ile yıkıyor. Ekiplerimiz daha sonra da yıkanan cadde ve sokaklara gül suyu sıkıyor.Tüm camilerimizde de temizlik faaliyeti belediyemiz Temizlik işleri Müdürlüğü’ne bağlı kadın ekiplerimiz tarafından sürdürülüyor. Bu kapsamda işçiler ilk başta ibadethanelerde kuru temizlik yapıyor. Ardından halılar yıkanıyor, fayanslar ve mermerler siliniyor. Çalışmalar sırasında kütüphane ve ayakkabılıklar da temizleniyor. Mihrap, minber, balkon ve avizelerin temizliğinin de tamamlanmasının ardından bundan sonrada caminin etrafına ve bahçesine gül suyu sıkılacaktır" diye konuştu. (EFE)