Terör örgütüne üye olmak suçundan hüküm giydiği gerekçesiyle memurluktan ihraç edilen Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt’a bir kötü haber de Danıştay’dan geldi. Danıştay İlhan Karakurt’un memurluktan çıkarılma işlemini onadı.

2015 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen ihbar mektubunda, İlhan Karakurt’un terör örgütüne üye olmaktan tutuklanıp öğretmenlikten atıldığı ve 2009 yılında Mustafa Akaydın döneminde yapılan atamasının 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanununa aykırı gerçekleştiği belirtilmişti. Büyükşehir Belediyesi, yapılan soruşturmanın ardından, Devlet Personel Başkanlığının “her ne kadar İlhan Karakurt’un yasaklanmış haklarının iadesi yapılmış ve adli sicil kaydı silinmişse de, işlediği suçun devletin güvenliğine karşı suçlar kapsamında değerlendirilmesi sebebiyle devlet memuru olarak atanmasının mümkün olmadığı” görüşü üzerine, memuriyetine son vermişti.

Yapılan işlemin iptal edilmesi ve parasal hak kaybının yasal faiziyle tazmini istemiyle konuyu yargıya taşıyan İlhan Karakurt için ilk kötü haber geçtiğimiz yıl Antalya 2. İdare Mahkemesi’nden gelmişti. İdare Mahkemesi, terör üyesi olmak suçundan aldığı ceza nedeniyle memurluğu sona erdirilen İlhan Karakurt hakkında yapılan dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığına ve açılan davanın reddine karar vermişti.

Bunun üzerine kararı temyize götüren İlhan Karakurt’a son darbe de Danıştay’dan geldi. Davayı görüşen Danıştay 12’nci Dairesi, Karakurt’un memuriyetten ihraç kararını hukuka uygun bularak onadı. Danıştay kararında, “İdare Mahkemesince verilen karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından temyiz isteminin reddine ve anılan kararın onanmasına oy çokluğu ile karar verildi” denildi.

İlhan Karakurt, Başkan Türel’e görevinin ilk yılında sıfırlı bir karne hazırlayarak, kendisine posta ile göndermişti. Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde yaptığı memur görevlendirmeleri üzerine eylemler düzenleyen ve Türel’i İŞİD zulmü yapmakla itham eden İlhan Karakurt, ilçeleri sürgün yeri ilan etmişti.