Balıkçılık sektöründe 1 Eylül itibariyle yasakların kalkması ile balıkçılar “Vira Bismillah” dedi.

Denizlerde av yasağı bitti. Gırgırlar için sezon 31 Ağustos gece yarısından itibaren başlarken, troller ise 15 Eylül’ü bekleyecek. Av yasağının kalkmasıyla birlikte balık fiyatlarında yüzde 80’e varan oranlarda ucuzlaması bekleniyor.
Tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da balıkçılar yasakların kalkması ile birlikte 'Vira Bismillah' dedi. Gemlik İlçesi Armutlu Beldesi Kapaklı köyünden akşamdan itibaren demir alan gemiler, saat 00.00'ı gösterince 'ya nasip' diyerek ağlarını denize saldı.

Havai fişek, meşaleler ve davullar eşliğinde denize açılan balıkçılar bereketli bir sezon bekliyor. Balık yasağının kalkması ve balıkçıların denize açılması nedeni ile Kapaklı köyünde bayram havası esti. Günlerdir heyecanı saran balık sezonu nedeni ile gündüzden kurbanlar kesilip dualar edilen köyde, akşam üzeri ise bereket sezonunun başlamasının mutluluğu, ayrılığın ise hüznü yaşandı. Balıkçıların denize açılması nedeni ile gemicilerin yakınları sahile koştu. Yakınlarının bereketli sezon geçirmesi için arkalarından dua etti.

'HERKESE ALLAH RAST GETİRSİN'

Denize açılan kaptanlardan Şerif Güngör, yıllardır balıkçılık yaptığını belirterek "İnşallah bu gündün itibaren denize açılıyoruz. Allah herkese bol kazanç ve iş rastlığı versin, herkese rastgele. İnşallah bu geceden itibaren Vira Bismillah deyip denize açılıyoruz." dedi.
Bu sene verimli bir sezon beklediklerini anlatan Güngör, özellikle Karadeniz'de palamut ve hamsi bolluğu duyumları aldıklarını sözlerine ekledi. Şerif Güngör, ilk önceleri hamsinin 15 liraya yakın satılacağını belirterek, ilerleyen günlerde 5 liraya kadar düşeceğini söyledi.

Diğre balıkçılar ise bereketli bir sezno beklediklerini, kendilerinin tutulan balıktan pay aldıklarını söylediler.
Balıkçılar ardından birer birer denize açılarak bereketli bir sezon için demir aldı.