Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kapalıçarşı esnafına zor müşterilerle başa çıkma teknikleri öğretiliyor.
Tarihi çarşı ve hanlar bölgesine yönelik projelerine devam eden BTSO, “Payitaht Çarşı Projesi” çerçevesinde eğitim çalışmalarına ara vermiyor. Kurumsal Gelişim Programları çerçevesinde 10 farklı alanda eğitim verilmesi planlanıyor. Tayyare Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen eğitimlerde çarşı esnafına uzman eğitmenler tarafından şimdiye kadar ‘Perakende Satış Yöntemleri’ ve ‘Müşteri ile Etkin İletişim’ eğitimleri ile çarşı esnafı seminerleri verildi.
Son olarak esnafa Güler Oral tarafından ‘Zor Müşterilerle Başa Çıkma’ eğitimi verildi. Oral, esnafa yeni alışveriş yöntemleri ve müşteri beklentileri hakkında bilgiler verdi. Güler Oral, artık müşteri profilinin farklılaştığını belirterek, “Hayat tarzındaki değişiklikler ve gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde müşteriler daha sabırsız, aceleci ve yenilik peşinde” dedi.
Güler, çarşı esnafının zor müşterilere karşı nasıl davranması gerektiği konusunda ise, “Müşteri kalıpları değişiyor. Talep beklentileri yüksek, problemlere anında çözüm bekleyen bir tüketici kitlesi ile karşı karşıyayız. Bu yüzden ne durumda olursanız olun zor müşterilerle karşılaşmaya hazırlıklı olun. Mutlaka güler yüzlü davranın” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Osmanlı Devleti’nin ilk büyük alışveriş merkezi olan çarşıyı eski ihtişamına kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bölgenin turistik ve ekonomik potansiyelini geliştirmek istediklerini ifade eden Burkay, “BTSO olarak çarşı esnafımızın bilgi ve birikimini artırmak için Kurumsal Gelişim Programlarına başladık, eğitimlerimiz sürüyor. Eğitimler, çarşı esnafımızın günümüz müşteri portföyüne daha kolay intibak etmesini sağlayacak, bu yüzden çarşı esnafımızı eğitimleri katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.