AK Parti Nevşehir Milletvekili ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayı Murat Göktürk, geleceği emanet edeceğimiz çocuk ve gençlerimizin daha çağdaş eğitim kurumlarında eğitim görmelerini sağlama adına ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, bu sayede derslik başına düşen öğrenci sayısını gelişmiş Avrupa ülkeleri normlarına uygun hale getirmeye yönelik ciddi kazanımlar sağladıklarını söyledi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayı Murat Göktürk, Türkiye’nin her alanda gelişmesi, büyümesi ve kalkınmasında eğitimin vazgeçilmez bir değer olduğu düşüncesi ile hareket ettiklerini belirterek, yarının Türkiye’sinde söz sahibi olacak çocuk ve gençlerin daha nitelikli bir şekilde eğitim dönemi yaşamaları için fiziki mekanların modern hale getirilmesinin yanında eğitimin daha kaliteli seviyeye ulaştırılması için yoğun çaba harcadıklarını kaydetti.
Son 13 yıl içerisinde eğitim yatırımları için 176.5 Milyon TL’lik yatırıma imza atıldığını vurgulayan Göktürk, “Ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attık. Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip öğrenci ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tedbirler aldık. Yeni binaların yapımının yanında, mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalarıyla okullarımızdaki fiziki ortamı eğitim öğretime daha uygun hale getirdik. FATİH Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefimizi gerçekleştirdik” dedi.
‘KALABALIK DERSLİKLER TARİH OLDU’
Eğitimin kaliteli bir şekilde devamı noktasında da çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Göktürk; “ Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla Nevşehir’de aralarında yıkılıp yeniden yapılan dersliklerde dahil olmak üzere yeni 918 derslik inşa ettik. Öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük. 2002 yılında ilköğretimde derslik başına 22 öğrenci düşerken, 13 yıllık süreçte bu sayı 17 ye kadar çekilirken, orta öğretimde de 2002 yılında derslik başına 25 öğrenci düşerken biz bu yatırımlarla bu sayıyı yine ilköğretimde olduğu gibi 17 öğrenci seviyesine kadar düşürdük” şeklinde konuştu.
‘OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÇIĞIR AÇTIK’
AK Parti Nevşehir Milletvekili ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayı Murat Göktürk, okul öncesi eğitimin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar yaptıklarını dile getirerek şöyle konuştu; "Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdık. Okul öncesi eğitimin kapsamını genişleterek 3 ila 5 yaş arasında okullaşma oranını 2002 yılında yüzde 10,3 iken bu oranı yüzde 76,3’e kadar yükseltmeyi başardık. Amacımız bu seviyeyi ilk etapta yüzde 85’ler sonrasında da yüzde 100’ler seviyesine ulaştırabilmektir.”
‘DAHA ÇOK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPTIK’
Göktürk , sistematik olarak her yıl artırdıkları okullaşma oranındaki artış ile birlikte öğretmen ihtiyacının da karşılanmasına yönelik ciddi atılımlar attıklarını dile getirdi. Göktürk, “Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam ettik. Nevşehir’de 2002 yılına kadar 2 bin 935 olan öğretmen sayısını 13 yıllık sürede 4 bin 403’e kadar yükseltmeyi başardık. Bu oran bundan sonraki yürüteceğimiz hizmetlerimizle birlikte artan okullaşma oranı ile birlikte öğretmenlerimizin de sayısının artışını da beraberinde getirecektir” dedi.