Seyfettin ARAS/ İNEGÖL,(Bursa),() - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde iddiaya göre hız nedeniyle virajı alamayan cip, yaklaşık 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü Ahmet Yeltekin (28) ile yanında oturan Hamza Demiray (55) öldü, araçta bulunan Alihan Öztürkoğlu (34) ise yaralandı.
Kaza, İnegöl'de akşam saatlerinde meydana geldi. Kereste ticareti ile uğraşan ve bir süre önce evlenen Ahmet Yeltekin, Hamza Demiray ve Alihan Öztürkoğlu isimli arkadaşlarıyla akşam saatlerinde Boğazova Köyü'nden İnegöl'e gelirken yarışlarda da kullandığı 16 P 305 plakalı cip ile kaza yaptı. İddiaya göre Yeltekin'in kullandığı cip, hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayınca yaklaşık 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Cip, dere yatağında yan yatarak dururken, kazada Ahmet Yeltekin ile Hamza Demiray olay yerinde öldü. Arka koltukta oturan Alihan Öztürkoğlu ise yaralandı. Araçtan çıkıp yaklaşık 30 metre sürünen Alihan Öztürk, yoldan geçen otomobilleri durdurup yardım istedi.
Haber verilmesi sonucu kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri kaza yapan aracın yanına halat yardımı ile indi. Ekipler, araçta sıkışarak ölen Ahmet Yeltekin ile emekli işçi olan Hamza Demiray'ın cesetlerini, güçlükle çıkardılar. Ahmet Yeltekin ile Hamza Demiray'ın cesetleri Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na konuldu. Kaza haberini alıp olay yerine gelen Ahmet Yeltekin ile Hamza Demiray'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Kazayla ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

FOTOĞRAFLI