Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bulunan Kızılay Huzurevinde kalan yaşlılar 4 aylık çalışmanın ardından ’7‘den 77’e konulu tiyatro oyununu sergiledi. Huzurevi sakinleri izleyenlerden tam not aldı.

Kızılay Huzur Evi, Halk Eğitim Merkezi ve Dohaycan Derneği işbirliği ile Yönetmen Baraboros Esmersoyun yönettiği 7’den 77‘ye isimli tiyatro gösterisi düzenlendi. Açık hava Anfi tiyatroda sergilenen tiyatro oyununa çok sayıda izleyici katıldı. Kızılay Huzurevi Müdürü Mustafa Çakır, "Yaşları ortalama 70 yaşında olan yaşlılarımızın 4 ay boyunca çalıştıkları eseri sergilediler. Aralarında 87 yaşında huzurevi sakinimiz de var. Amacımız, yaşlılarımızı yaşama bağlamak ve halkımızla bir araya getirmek. Profesyonelce değil ama amatörce çalıştılar. Yaptıklarında çok keyif aldılar mutlu oldular’’ diye konuştu.

Huzurevi sakinleri ise ilk kez bir oyun sergileyeceklerini ve padişah rolünde oynamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Biz yaşlandık ama, bu faaliyetlerle gençleştik" dediler.

Yaşlılar kısa kısa skeç halinde yaptıkları gösteride, halkın beğenisini aldı. Oyun sonunda Kızılay ve Türk Bayrağı çıkararak son noktayı sevgileriyle ortaya koydu. Tiyatro gösterisi sırasında bir yaşlının şarkı söylemesi alkış aldı.