ERZURUM'da Aziziye ve Pasinler'deki kaplıcalardan sonra tarihi İpek Yolu üzerinde hizmete giren tesis, 'eksi 40, artı 40' uygulaması ile müşterilerine kar ve yağmur altında kaplıca keyfi yaşatıyor.
Kent merkezinin 15 kilometre doğusunda Hamamderesi Mevkii'nde yaklaşık 65 derece sıcaklık ve zengin minerale sahip kaplıca, bel, boyun fıtığı ile siyatik, romatizma ve cilt hastalıklarına iyi geldiği bildirildi. Lalezar Termal Genel Müdürü Emin Narin, yağan karla birlikte 'artı 40, eksi 40' projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Kaplıcanın içerisiyle bağlantılı havuzun bir bölümünü dışarı çıkardıklarını ifade eden Narin, "Müşterilerimiz isterse hiç üşümeden çevresi karla kaplı doğal ortamda kaplıca keyfi çıkarabiliyor" dedi.
Erzurum'dan Kars, Ağrı, Iğdır ve Van yönüne giden karayolu üzerindeki Lalezar Termal'in her mevsim üzeri açık havuzuna girenler yoldan geçen sürücü ve yolcuların dikkatini çekiyor. Su sıcak olduğu için yıkananların dışarıdaki soğuktan etkilenmediğini hatırlatan tesisin Genel Müdürü Emin Narin şunları söyledi:
"Türkiye'yi doğu coğrafyasına bağlayan tarihi İpek Yolu'nun hemen kenarında kurulan ve aynı 400 kişiyi ağırlayacak kapasiteye sahip termal tesisimiz hizmete girdi. 750 metre derinlikten çıkan 65 derece sıcaklıktaki şifalı su, litrede 3 bin 500 miligram mineral içeriyor. Kadın ve erkek havuzlarının yanı sıra termalda, sauna, Türk hamamı, çocuk havuzları jakuziler ve 22 aile kabini ile 2 de engelli banyosu bulunuyor. Yağan karla birlikte artı 40, eksi 40 projemizi hayata geçiriyoruz. Termal su sayesinde birbirine entegre edilmiş havuz sayesinde müşterilerimiz havuzdan çıkmadan dışarıdaki bölüme geçerek doğa ile iç içe kalabiliyor. Tesisin Erzurum'da kış turizmine de ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz."
Termalde hem kapalı havuzda hem de açık havuzda yüzdüklerini belirten müşterilerden Murat Tozoğlu, "Dışarısı ne kadar soğuk olursa olsun üşümüyoruz. Dört bir tarafı karla kaplı olan havuzda yüzmek ayrı bir duygu. Bel ağrısı için bir aydır buraya geliyorum ve yararını da gördüm" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI