Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2015’in umudun yeşereceği bir yıl olacağını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yıl nedeniyle yayınlamış olduğu kutlama mesajında, “Her başlangıç, her yola çıkış umut doludur. 2015’i de güzel ve aydınlık yarınlara duyduğumuz özlem ile karşılıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu gerilim dolu siyasi atmosfer, ekonomik zorluklar, geçim sıkıntısı, gelecek endişesi, insan hakkı ihlalleri bizleri nefes alamaz noktaya sürüklese de 2015 yılında özlediğimiz Türkiye’ye bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“ÖZGÜRCE YAŞAYABİLECEĞİMİZ BİR YIL OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Ağbaba, daha sonra şunları belirtti:
“2015’in, yoksulluğun ve işsizliğin kökünün kurutulduğu, kadına yönelik şiddetin olmadığı, gençlerimizin polis kurşunuyla hayatlarını kaybetmediği ve üniversite sıralarında eğitim aldığı, sonrasında da işsiz kalmadığı, bebeklerin ve çocukların güldüğü, çiftçilerimizin ürettiklerinin karşılığını aldığı, esnafımızın, işçimizin alın terinin heba olmadığı, barış ve kardeşlik bağlarının güçleneceği bir yıl olacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle, tüm Malatyalıların yeni yılını kutluyor; 2015 yılının her gününü güzelleştirmek ve özgürce yaşanan bir Türkiye yaratmak için çalışmaya devam edeceğimizi belirmek istiyorum.”