GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi andı.

Sağlık Yüksekokulu önünde toplanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kulübü üyesi öğrenciler, madenciler için saygı duruşunda bulundu. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Kıvanç, burada yaptığı konuşmada, Soma'da yaşanan maden kazasının üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatarak, geçen sürede herhangi bir gelişme olmadığını savundu.

Evlatsız kalan anne ve babalar ile babasız kalan çocukların o acıyı hala yüreklerinde taşıdıklarını ifade eden Kıvanç, "Madencilerimiz ne uğruna öldüler? Bakan bile itiraf etti, 'güvenlik ranta yenik düştü' dedi. Hayatta sağlık, yaşamak ve güvenlik hakkı herkesin doğal hakkıdır. Bu hakkı istemek de yine herkesin en doğal hakkıdır" diye konuştu.

Öğrenciler, maden ocağı işletmecisi ve sorumlu mühendisin, yaşanan sorunları gözardı etmesi sonucu meydana gelen patlamanın konu edildiği tiyatro oyununu sahneledi. Oyunda, patlama sonucu madende ölen arkadaşını dışarı çıkaran madencinin, içeride kalan ve karısı hamile olan arkadaşı için yardım istemesi, oğlunu kaybeden anne ile babası ölen genç kızın feryatları, izleyenleri duygulandırdı.