Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, yarın başlayacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemiyle ilgili olarak okullarda alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Vali Sarıfakıoğulları başkanlığında yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Bahri Bostancı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il genelindeki anaokulu ve ilkokul müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Sarıfakıoğulları, okullarda ve çevresinde tedbirlerin artarak devem edeceğini belirterek, "Birinci yarıyıl sonunda verilen 15 günlük aranın, tatili 05 Şubat Pazartesi günü sona erecek.Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra, ahlaklı, iyi insan, iyi vatandaş olarak yetiştirilmesi, sosyal yönlerini geliştirecek aktivitelerle bunun desteklenmesi önemlidir.Ayrıca uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda çevresel etkenlere de dikkat edilmelidir. Bu illetle ilgili çocukları bilgilendirici, uyarıcı çalışmaların yapılmalı, okul çevrelerinde alınan önlemler devam edilmelidir.Bununla birlikte okul servisleri ile yemekhane ve kantinlerin denetimine hassasiyetle eğilelim. Tüm kurumların yapması gereken denetimleri titizlikle yerine getirmesini istiyorum” ifadelerini kullandı

Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ise okullarda güvenli ortamın artırılmasına yönelik tedbirler ve çalışmalar, öğrenci devamsızlıklarının azaltılması ile ilgili yapılan çalışmalar ve sonuçları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Katılımcılar toplantının son bölümünde ise okulların eğitim-öğretimde karşılaştığı sorunlar ve çözümlerine ilişkin görüş alış-verişinde bulundular.