Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nın Erdemli, Silifke, Anamur ve Mut ilçelerinde yaptığı operasyonda uluslararası fuhuş şebekesi çökertildi. 23 kişinin tutuklandığı operasyonda zorla fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu 14 kadın kurtarıldı.
 
Jandarma ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Erdemli, Silifke, Anamur ve Mut ilçelerinde 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gazino, bar, eğlence mekanı ve bazı evlerde yapılan operasyonlarda yüksek miktarlarda senet imzalatılarak borçlandırılan aralarında Gürcistan, Fas, Azerbaycan ve Suriyelilerin de bulunduğu 14 kadın kurtarıldı. 3 Suriye, 1 Azerbaycan, 1 Fas ve 2 Gürcistan ile 17 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 24 zanlı yakalandı. 


 
GÜLEN'İN KİTABI ÇIKTI
 
Yapılan aramalarda ise kadınlara zorla imzalatılan senetler, kadınların el konulan pasaportlar, cep telefonları, saksılarda yetiştirilen hintkeneviri ele geçirildi. El konulan malzemeler arasında Fetullah Gülen'in yazdığı 2 kitap da dikkat çekti. Örgütün 'yabancı kadınları  bakıcılık ve temizlik işlerinde çalışacakları vaadiyle kandırarak Türkiye'ye getirdikleri ve kiraladıkları evlerde hürriyetlerinden yoksun bırakarak çaresizliklerinden faydalanmak suretiyle fuhuşa zorladıkları' belirlendi.

OTEL SAHİPLERİ DE VAR
 
Yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edilmek üzere Mersin Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına alınan şüphelilerden 23'ü Silifke'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüpheliler arasında, fuhuş yaptıran kişilere günlük veya aylık ev kiralayan ev sahipleri ile fuhuş için yer temin eden otel ve pansiyon sahiplerinin de olduğu bildirildi.

Kaynak:Vatan