Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında iki gün boyunca gerçekleştirilen “demokrasi nöbeti”ne yoğun ilgi gösteren Adanalılara teşekkür etti.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Adana’da da vatandaşların demokrasiye olan bağlılıklarını tüm dünyaya haykırdığını kaydeden Vali Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte katıldığı Demokrasi Mitingi’nde tüm Adanalı vatandaşların ülkesine, vatanına, bayrağına ve geleceğine sahip çıktığını ifade etti.

Merkez Park’ta düzenlenen demokrasi nöbetlerine yoğun ilgi gösteren Adanaların, Türkiye’nin diğer tüm şehirlerindeki vatandaşlar gibi ellerindeki Türk Bayraklarıyla tam bir demokrasi şölenine imza attığını kaydeden Vali Demirtaş yayınladığı teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin dört bir yanında ve Adanamızda milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. İki gün süren demokrasi nöbetlerinde görüldüğü üzere; devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle, ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği 15 Temmuz Kahramanlık Destanı, asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır. Bu vesile ile ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında iki gün boyunca gerçekleştirilen ’demokrasi nöbeti’ne yoğun ilgi gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine, bürokratlarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, şehit ve gazi yakınlarımıza, tüm Adanalı hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Bu hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY ve diğer tüm terör örgütlerine yönelik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi vurguluyorum. 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”