Burhan CEYHAN/ İNCİRLİOVA(Aydın), ()- AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde yapılan çalışma sonucu, 3 bin 300 metrede, jeotermal enerjiye ulaşıldı.
İncirliova'nın Osmanbükü Mahallesi'nde '3S Kale' şirketi tarafından geçen 20 Ağustos'ta başlanılan sondajda; 3 bin 300 metrede,134 derece sıcaklıktaki, saatteki debisi 200 metreküp olan jeotermal suya ulaşıldı. Jeotermal enerjiye kısa sürede ulaşılması,  İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale ve ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. Başkan Kale, Başkan Yardımcısı Mustafa Dinçer ve MHP'li meclis üyeleriyle birlikte firmanın çalışma yaptığı alanı ziyaret etti. 3S Kale Genel Müdürü Mevlüt Alp Gürün ile 3S Kale Koordinatörü Prof.Dr. Naci Görür, Başkan Kale ve beraberindekilere çalışmalar hakkında bilgi verdi. Jeotermal enerjiyi istedikleri düzeyde bulduklarını belirten Prof.Dr. Görür, şöyle dedi:
"Jeotermali bilmeden kötü veya hakikaten iyi niyetli ama konuyu bilmeden yanlış fikirler ortaya koyuyorlar. Bu kesimlerde jeotermal olan alanların çevresinde yaşayan vatandaşlarımız konuyla ilgili gerçekten doğruyu öğrenmek istiyorlarsa yurtiçinden veya yurtdışından konunun uzmanları getirilerek konuşma programı düzenlenebilir. Yoksa kulaktan dolma, dedikodu şeklinde yalan yanlış temeli olmayan şeyler söylenerek ne kendimize iyilik ederiz ne de insanlarımıza iyilik ederiz. Bu jeotermal, İncirliova için gerçekten bir kazançtır." 
VERİM VE ISI DEĞERİ TATMİN ETTİ
Şirket Genel Müdürü Mevlüt Alp Gürün de, çalışmalarının 45'inci gününde yeraltının 3 bin 300 metresine kadar inerek sıcak suyu bulduklarını anlatırken, "Kuyumuz verimli ve suyumuzun ısı değerleri bizleri memnun etti. Hayırlı ve bereketli bir proje olacağından eminim" diye konuştu.
BAŞKAN KEYİFLİ
Jeotermal kaynağına ulaşılmasına sevinen MHP'li İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale de şöyle konuştu:
"İncir, zeytin ne kadar bizim için kıymetliyse bu da bizim bugüne kadar ulaşamadığımız ayrı bir zenginliktir. İş güvenliği konusunun burada ne kadar titizlikle uygulandığını ben bu lokasyona dört beş kez gelerek gördüm. Meslektaşlarımızın böyle bir başarıya ulaşmada gösterdikleri titizlikten dolayı tebrik ediyorum. Firmamızın yapacağı değerlerle belki 1 yıl içerisinde bizim yöre insanlarımız olarak istifade edecekleri noktaya ulaşmaları mümkün olabilir. Bunun yanında şehrimizin ısıtılması, burada yapılacak sera faaliyetleri için inşallah kimyası uygun şekilde sağlık ve turizm faaliyetlerinde istifade edebileceğimiz işlere de vesile olunur. Sonuçları heyecanla bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin enerji sıkıntısı çektiği günlerde yerli kaynaklar milletimize ve ülkemize çok ciddi kaynaklar yaratması sebebiyle firmaya teşekkür ediyoruz." 

FOTOĞRAFLI