Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, fırınları denetledi, imal edilen ekmek ve pidelerin gramajını kendisi tartarak kontrol etti.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Belediye Zabıtası ekipleri ile beraber şehir merkezinde bulunan fırın, pastane ve lokantaları denetledi. Beyşehir'de Ramazan ayının gelmesi sebebiyle gıda ürünü imalatı yapılan işletmelere yönelik denetimler sıklaştırıldı. Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği son denetime Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da kendisine eşlik eden Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kahraman Göksu ile birlikte katıldı.
Denetimlerde işyerlerinin genel temizlik ve hijyen şartlarına uyup uymadığı kontrol edilirken, ekmek ve pidelerin gramajlarında noksanlık olup olmadığı da yapılan tartım işlemleri ile tespit edildi. Denetimlerde, kullanılan malzemelerin son kullanma tarihlerinin kontrolü de yapıldı.Belediye Başkanı Özaltın ve beraberindekiler, işyerlerinin imalat bölümlerine de girerek inceleme yaptı, görevlilere eksikleri ile ilgili uyarılarda bulundu.
Yapılan kontrol ve denetimlerde işletmelerin büyük çoğunluğunda hijyen ve genel temizlik kurallarına riayet edildiği belirlendi. Eksiği olan işletmeler ise tutanak tanzim edilerek uyarılarak, en kısa sürede tespit edilen eksiklerini gidermesi istendi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla bu tür denetimlerin belirli periyotlarda süreceğini belirterek,halk sağlığının kendilerini için çok önemli olduğunu söyledi. Özaltun, ilçede hizmet veren işyerlerinin genel bir denetimini yaptıklarını, eksiklik görülen yerlere ise Zabıta ekipleri tarafından gerekli uyarıların yapıldığını vurgulayarak, “Tutanak haline getirildi, ek süre verildi. İşletmelerimizde öyle kayda değer bir eksiklik yok, esnaflarımız Beyşehir’e yakışan bir şekilde genel temizliğe ve hijyen kurallarına dikkat ederek üretim gerçekleştiriyorlar. Ramazan ayı münasebetiyle de tüm İslam aleminin ve Beyşehir halkımızın mübarek günlerini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.