Adana Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kaşif Kılıç, gelir testleri yapılandırılmasının 31 Mart 2015’te sona ereceğini, 1 Nisan 2015’den itibaren de evlerde yardımcı hizmetlerde çalışanlar için sigorta primi ödenmesinin zorunlu hale geldiğini bildirdi.
SGK İl Müdürü Kılıç, yaptığı açıklamada, “6552 sayılı kanun ile Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yeniden yapılandırma hakkı getirildiğini ve resen borç tahakkuk ettirilmiş vatandaşların gelir testi yaptırmaları için 1 Ekim 2014 tarihinde verilen 6 aylık sürenin 31 Mart 2015 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.
Yemek, temizlik, çocuk, hasta ve yaşlı bakımı gibi evlerde yardımcı hizmetlerde 10 günden az çalıştırılanların, çalıştırıldıkları gün kadar ev sahibi tarafından asgari ücret üzerinden yüzde 2 oranında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ödeneceğini kaydeden Kılıç, “Adı geçen uygulama 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecektir. Yaptırmayanlar hakkında bir asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanacak" dedi.