Milli Eğitim Bakanlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından organize edilen proje kapsamında, Sürü Yönetim Elemanı kursunu başarıyla tamamlayan 96 kişi sertifika aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından organize edilen Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi kapsamında 120 saatlik kursu tamamlayan 96 çoban, sertifikalarını törenle aldı. Eğitim hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Mustafa Mercan, şöyle konuştu: "Kursumuzda 120 saat ders gördük. 120 saati 8 modül olarak tamamladık. İlk 7 modülümüz 16 saat, 1 modülümüz 8 saat. 8 modülümüz de bu kursu tamamladık. Kursumuzda özellikle çobanlığın o sınıftan çıktığını sürü yönetimi elemanı sınıfına girdiğini ve bir istihdam alanı olduğunu anlatmaya çalıştık. Hastalıklara karşı koruyucu ve kendi imkanlarıyla yapabileceklerini bilgilendirmeye çalıştım ki kendilerinin bu hastalıkla mücadeleleri çok zor. Bununla mücadele için ne yapmaları gerekiyor, bunu yaşarlarsa nasıl davranmaları gerekiyor bu konuda bilgi vermeye çalıştım. Verimlerini artırmaya yönelik ellerinde olan imkanlarla neler yapabiliyorlar bunlar hakkında bilgi verdik. Yaklaşık 120 başvurumuz vardı. 96 kişi mezun oldu"
Kursun kendilerine faydalı olduğunu söyleyen sürü yönetim elemanı İsmail Başkurt, "15 günlük kurs dönemini başarıyla bitirdik. Belgelerimizi almaya hak kazandık. Biz daha önce de bu işi yapıyorduk. Fakat eski usuller ve kendi bildiğimiz yöntemlerle yapıyorduk. Kursun bizim için daha verimli olduğunu gördük. Bilmediğimiz bazı hastalık türleri vardı. Yapılması gereken aşıları öğrendik. Başarılı olacağımıza eminim" ifadelerini kullandı.
Hayvancılık ile yıllardan beri uğraştığını ve bilmediği birçok şeyin olduğunu kaydeden Ali Evcil de, kursun kendilerine faydalı olduğunun altını çizdi. Evcil, çobanlık sertifikasında hayvancılığın temel unsuru olan çobanlığın belgesini aldıklarını belirterek "Daha önce dışlanıyorduk ama şuan elimizde belgemiz var. Diploma aldığımız için sevinçliyiz. Verilen bilgiler çok yararlıydı. Fakat biz bu işi daha amatörce yapıyoruz. Bundan sonra daha da profesyonel olarak yapmaya çalışacağız" diye konuştu.