Muğla’nın Bodrum ilçesinde iş yerinin bulunduğu sokağa Çanakkale resmi çizdiren iş adamı, duvarlara Çanakkale Zaferi’yle ilgili İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve Türkçe yazılar da asacağını ve destanı turistlere anlatacağını söyledi.
Taşlık Sokak’ta bulunan Aslan Murat Şevk Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şevk, iş yerinin tam karşısına Çanakkale Zaferi’ni anlatan bir porte çizdirdi. Türk bayrağı ile yan yana çizilen portre yaklaşık 8 günde tamamlandı. Mehmet Şevk’in, "Çanakkale şehitlerimizi bir gün değil, her gün analım" diyerek çizdirdiği porte, vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 10 metre uzunluğundaki alana Çanakkale Zaferi’ni resmettiren Şevk, portreyi, destanlaşan bu zaferi unutmamak için çizdirdiklerini belirtti.
Büyük dedesinin Çanakkale Gazisi olduğunu ifade eden Şevk, “Bu resmi yaptırmamızın sebebi, Çanakkale’yi yılda bir defa değil, ecdadımızın, atalarımızın dedelerimizin yaptıklarını ofisimden, evimden her gün çıkarken hatırlamak. Bir hafta sürdü bunu yapmak. Ressam bir arkadaşımıza yaptırdık bu güzel resmi. Çanakkale destanını anlatan bir tema, nasıl savaştığımızı gösteriyor. Buradan her geçen teşekkür edip fotoğraf çektiriyor. İstiklal Marşı okuyan var, Çanakkale türküsünü söyleyen var. Resmi gören geçlerimiz Çanakkale İçinde türküsünü söyleye söyleye geçiyor. Biz bu durumlar oluşsun diyerek yapmadık ama mutlu oluyoruz bu gibi tepkileri görünce" dedi.
Öte yandan, Mehmet Şevk, turistlerin sıklıkla geçtiği tarihi sokakta resmedilen Çanakkale Zaferi’yle ilgili İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve Türkçe yazılar da asacağını ve Bodrum’a gelen turistlere destanı anlatacağını sözlerine ekledi.